Neem vrijblijvend contact op

Inspiratie

Verhalen over co-creatie, innovatie en ruimte houden
Al vaker heb ik op het punt gestaan dit verhaal op te schrijven en te delen. Het voelt gek om dat nu te doen, terwijl de wereld op vele manieren in de fik staat. Maar ik voel ook: juíst nu
“Jij in een ijsbad? Doe normaal, je bent de grootste koukleum die ik ken” En toch doe ik het. Ik train mezelf comfortabel te zijn met ongemak.
Echt niet. Ik weet niet wanneer ik mijn beste vriendin, die ziek is .. het waarschijnlijk heeft .. beter is en ik haar een knuffel mag geven. Ik weet niet hoe wij het thuis gaan doen, nu de eindexamens van de kinderen niet doorgaan. Ik weet niet waar dit heen gaat en vraag me af wat het betekent voor mij, voor ons en de maatschappij. Ik weet het niet.
“Waaah, daar heb ik heb geen tijd voor”, hoor ik mezelf geïrriteerd zeggen wanneer mijn telefoon gaat. Ik zit met mijn collega Roos in een hutje op de hei. We schrijven aan ons boek en ik voel een deadline in mijn nek hijgen. De adrenaline giert door m’n lijf en de verkrampte spanning voorspelt een naderende hoofdpijn.
Vorige week woensdag was ik bij de opening van het Leiden Education Fieldlab (het LEF). Een initiatief van een aantal onderwijsinstellingen, organisaties en de Gemeente Leiden die graag samen werken aan innovatie, kennisdeling en ontwikkeling binnen het onderwijs. Kun je het LEF ook ergens anders uitrollen?
De directeur van de zorginstelling vond het maar lastig, viel me ineens op. Hij begon over zijn manager, die beren op de weg zag. Terwijl voor hem de nieuwe strategie heel helder was. Interessant, hoe dieren plotseling in een gesprek opduiken. Vooral als de dingen niet gaan zoals we hadden bedacht.
Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving