Neem vrijblijvend contact op

Ik weet het niet.

Echt niet.
Ik weet niet wanneer ik mijn beste vriendin, die ziek is .. het waarschijnlijk heeft .. beter is en ik haar een knuffel mag geven.
Ik weet niet hoe wij het thuis gaan doen, nu de eindexamens van de kinderen niet doorgaan.
Ik weet niet waar dit heen gaat en vraag me af wat het betekent voor mij, voor ons en de maatschappij.
Ik weet het niet.

… en ik word daar soms onzeker van, of kribbig, ongeduldig, boos. Want ik wil wat kunnen DOEN. Dat is mijn eerste reactie, dan denk ik het allemaal weer in de hand te hebben.

En jij? Hoe doe jij dat als je het niet weet?

Meestal hoop ik dat iemand anders het wel weet. Iemand die het beter begrijpt en mij kan uitleggen hoe het zit. Zodat ik de antwoorden kan vastpakken, mijn hoofd het snapt, ik weer adem kan halen en de rest wat kan ontspannen.

Punt is, we weten het allemaal momenteel niet. Jij vast ook niet.
Iedereen reageert anders op niet weten, ook hierin ben je uniek.

Wanneer ik shift naar een mindset van vertrouwen, dan gaat mijn creativiteit weer stromen en geniet ik van de quality time in ons gezin. Dan merk ik dat ik uit de DOE stand kan en dat doemscenario’s naar de achtergrond verdwijnen. Ik krijg ruimte voor ‘trage vragen’.  Vragen die tijd nodig hebben zodat het antwoord kan rijpen.

Wat leer ik nu van deze tijd?
Waar gaat het in essentie over?
Waar ben ik aan gehecht en waar heb ik afscheid van te nemen?

Welke vragen stel jij jezelf?
Heb je al een nieuw ritme gevonden of ervaar je het (nog) als hectisch?

Misschien ben je hartstikke druk met homeschooling, met werken in de zorg, met crisis beraden. Zolang we druk zijn is er niet zoveel ruimte voor de antwoorden en stellen we meestal deze persoonlijke vragen niet. De focus is dan op wat moet. Nu. Actie en handelen.

We willen je graag wat aanbieden om wel trage vragen te gaan stellen en daarmee op reis te gaan. Om je te supporten met het duiden van de betekenis die in deze crisistijd besloten ligt. Zodat je durft te doen wat onbekend is.

Ruimtehouders Queste Notebook

Misschien heb je nu nog geen ruimte in je hoofd. Dat is niet erg. Volgende week ziet het er vast weer anders uit. We starten pas over 7 dagen, op 31 maart, met de Queste – Durf te doen wat onbekend is.

‘Durf te doen wat onbekend is’ zo heet ook het boek dat Roos en ik aan het schrijven zijn. Schrijven is voor ons onbekend gebied 😉 We hebben er een andere blog over geschreven. Het boek is nog niet klaar … maar we willen wel wat aanbieden, iets dat vertrouwen geeft en je leert om in onbekend gebied te zijn.

We werden extra gemotiveerd toen we vorige week vragen kregen of we al wat konden delen van ons boek, omdat ‘het nu zo nodig is’.


We ontvingen ook een aantal appjes van oud-deelnemers van onze trainingen met het bericht dat ze juist nu ervaren wat ze hebben geleerd. Dat ze prima in het ‘niet-weten’ kunnen zijn en de ruimte kunnen houden voor de spanning die ook voelbaar is bij henzelf en anderen.

DUS… we nodigen je daarom uit voor een QUESTE.

Een QUESTE is het verkennen van een vraag, als in een zoektocht.
In deze zoektocht verken je bekend & onbekend gebied en kom je tot nieuwe inzichten. Dit lijkt een heel actief proces, naar buiten gericht. Het vraagt daarnaast ook om reflectie en verstilling, zodat je de inzichten kunt vangen die je invallen. Juist op de momenten dat je het niet verwacht.

Neem je de uitdaging aan?

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving