Neem vrijblijvend contact op

Niet weten in innovatie, hoe doe je dat?

Logisch, zou je denken. Als we willen innoveren, betreed je vanzelfsprekend onbekend terrein. En het is dan normaal dat we het antwoord op de innovatievraag een tijd niet weten. Tegelijkertijd blijkt in de praktijk vaak dat we het proces zo organiseren dat we maximale controle en zekerheid houden over het resultaat. Innoveren, prima, maar wel met gegarandeerd succes :). Een interessante paradox!

Ruimte voor dialoog
Tijdens de Ruimtehouders innovatiedag op 16 maart in Culemborg kwamen 65 professionals uit verschillende sectoren bij elkaar om te verkennen hoe zij in hun organisaties ruimte houden voor innovatie. In eerlijke ontmoetingen en open dialoog onderzochten ze waar zij zelf het verschil kunnen maken, welke kwaliteiten, vaardigheden en leiderschap ze kunnen inbrengen om bij te dragen aan noodzakelijke beweging en vernieuwing.

Wat betekent creativiteit voor onze eigen organisatie? Hoe helpt het om te innoveren?

Omgaan met niet-weten
Leren omgaan met de onzekerheid van niet weten in een innovatieproces, blijkt een cruciale fase. Werkelijke vernieuwing ontstaat als teams in staat zijn om bestaande antwoorden los te laten, nieuwsgierig zijn naar verschillende perspectieven en leren vertrouwen en bouwen op het aanwezig potentieel.  En het mooie is, dat kun je samen leren.

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving