Neem vrijblijvend contact op

Simpel voetballen

‘Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen’. Het is een van de gevleugelde uitspraken van Johan Cruijff. En wat op het veld gebeurt, speelt natuurlijk ook daarbuiten.

Ballen hoog houden

Had je dat ook voor de vakantie, het idee dat je alle ballen in de lucht moet houden, véél ballen.

'We krijgen dit project niet af voor de kerst. Misschien moet ik toch werk mee nemen in de vakantie.’ ‘Thuis heb ik nog van alles te regelen voor het familiediner. En ooh, eigenlijk moet die uitnodiging deze week de deur nog uit. Hebben we alle cijfers voor de midterm review al?'

Zo aan het begin van het nieuwe jaar spreken we veel mensen die zich voornemen om relaxter al die ballen hoog te houden. Vaak gaan we extra sporten of yogalessen volgen om dit mogelijk te maken. In een mum van tijd is dit een extra bal in het behendigheidsspel. Hoe gaat dat bij jou?

Is het gek dat we soms een bal laten vallen? En hoe erg is dat? Zijn we in staat tot een goede spelverdeling in het team waarin de kwaliteiten van iedereen ingezet worden en de posities kunnen verschillen, afhankelijk van het doel?

Speeltijd en scharrelruimte

Wat voor voetballers, trainers en coaches geldt, geldt ook voor leiders en katalists van innovatieprocessen. Het is moeilijk om het eenvoudig te maken. Het vraagt vaardigheid, behendigheid en oefenuren. Het vergt tijd, ruimte en vertrouwen om het creatief proces met een team onder de knie te krijgen.

We gunnen je daarom voor het nieuwe jaar veel speeltijd en scharrelruimte om samen lichtvoetig te oefenen.

Om met Otto Scharmer te spreken:

oefenen, oefenen,
waarnemen, waarnemen
oefenen, oefenen
waarnemen, waarnemen
spelen, spelen ….

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving