Neem vrijblijvend contact op

Leiding geven
Aan innovatie

Je wilt je team meenemen in de nieuwe richting van jouw organisatie. Je gunt je mensen de ruimte en de kansen die in de toekomst besloten liggen. Maar je weet zelf nog niet precies hoe je daar samen komt. Want de toekomst, die ken je immers niet.

Hoe faciliteer je een creatief proces om tot innovatie te komen?

Waar geef je aandacht aan, wat laat je los en wat laat je ontstaan?

Welke plek neem je in ten opzichte van het team?

In de leergang Ruimte houden voor innovatie en in de experimenten leer je te werken met het niet weten. Het levert je praktische handvatten op om met je team vernieuwing vorm te geven, door nieuwe dialoog- en werkvormen te gebruiken. Bovendien kun je vanuit strategisch en creatief perspectief kijken naar vragen in je organisatie. Je katalyseert met elkaar de doorbraak op een vraag, en hebt direct een logische werkwijze voor de implementatie.

ik ben benieuwd naar deze leergang

Kom in beweging. Organiseer het toeval in creatieve coalities. Geef zo een impuls aan omdenken en transitie. Speciaal voor leiders geldt: practice what you preach. Stap uit je comfortzone, geef ruimte voor leren en ontwikkelen met risico’s, vallen en opstaan en laat je verrassen.

Eise van der Sluis

Directeur Samenwerkingsverband Noord Nederland

Innovatiemodel golven van creativiteit

Denk je bij creativiteit aan brainstormen, ideeën genereren, knutselen  of dat wat kunstenaars dagelijks doen? Dan richt je je vooral op het tastbare resultaat van een creatief proces. Dat is niet wat wij onder creativiteit verstaan. Wij zien creativiteit als de beweging tussen wat we weten en wat we niet weten. Je kunt het vergelijken met een golfbeweging.

Ontvang nu gratis het e-book

7 manieren
voor innovatiewaarde

‘Geen tijd, geen ruimte of geen geld’. Hoor jij dat ook vaak als het over innoveren gaat? Wij wel. En het is ook begrijpelijk. De dagelijkse gang van zaken vraagt al zoveel energie. Om dan ook nog ruimte te maken voor iets nieuws bij je team en bij jezelf….. Dat is nogal wat. Het vraagt mentale fitheid, flexibiliteit en een keuze. Welke eerste stap kun je nu al zetten om ruimte te houden voor innovatie?

Begin vandaag nog het anders te doen.

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving