Neem vrijblijvend contact op
Neem contact op
Lezing

Een zitzak maakt nog geen creatieve ruimte

Inspirerende lezing die aanzet tot anders doen
Wil je verkennen wat mogelijk is?

Veel organisaties snappen dat creativiteit belangrijk is voor vernieuwing en innovatie. Hoe je daar met elkaar komt? Dat is vaak een raadsel.

It’s the process, Honey 🙂

Hilde Swets neemt je mee in het proces van creativiteit. Voorbij de hippe en ogenschijnlijk snelle oplossingen van zitzak, toolbox en agile brainstorm. Ze laat haar publiek beseffen wat creativiteit echt betekent. Het is een set complexe vaardigheden die een groot persoonlijk bewustzijn vragen. Immers, vanuit daar waar we het niet meer weten, is ruimte nodig waarin het nieuwe kan ontstaan. Dat is soms confronterend, maar geeft ook energie voor een heel nieuwe manier van kijken en bewegen.

Uit de kast

Iedereen is van nature creatief en is met een scheppend, creërend vermogen geboren. Hilde doet tijdens haar lezing – en in haar werk – een beroep op dat unieke vermogen. ‘Kom uit de kast’, zo nodigt ze je uit, met jouw unieke talenten, je perspectief en dat wat jou jij maakt.

Wil je meer
creatieve ruimte
dan alleen een
zitzak?

Wil je meer creatieve ruimte dan alleen een zitzak?

Samen ruimte maken voor implementatie

Als we alles uit de kast halen en onze authenticiteit inzetten om diversiteit in teams oprecht te benutten, dan ontstaat creatieve spanning. In deze spanning worden bestaande patronen doorbroken en ontstaat iets nieuws. Naast het tastbare resultaat, heb je met meer energie en op een hoger creatief niveau samengewerkt. Plus: je hebt meer ruimte voor de implementatie georganiseerd.

Hilde Swets

Creativiteit gaat om meer dan goede ideeën van ondernemende individuen. Natuurlijk is dat belangrijk. Maar het wordt pas echt interessant als teams samen cruciale vragen stellen, en hun creatief vermogen gebruiken om via nieuwe inzichten tot collectieve doorbraak komen. Dan ontstaan andere, nieuwe antwoorden. Dit geeft meer ruimte, zowel voor het proces als voor de opbrengst.

Humor, scherpte en kwetsbaarheid

In haar lezing is Hilde scherp en soms confronterend. Ze wisselt kwetsbare momenten af met een dosis humor en laat daarmee haar publiek het natuurlijke proces van creativiteit ervaren. Op basis van psychologie, breinwetenschap, team- en organisatieontwikkeling onderbouwt ze haar verhaal en deelt ze haar ervaring uit de praktijk.

Ruimte houden

Hilde moedigt leiders in organisaties aan niet te veel ruimte in te nemen, maar uit de weg te gaan en vaardig te worden in ‘ruimte houden’. Leer creatieve teams voorbij hun eigen grenzen te kijken, daag respectvol de gevestigde orde uit en weet dat jij ook daar deel van uit maakt.

Video afspelen

Praktisch:

Meer weten? Laten we kennismaken

Wat anderen zeggen

Ilja van Santen
Trainer en coach Centrum Onderwijs & innovatie

Meer ruimte voor eigen creativiteit

Hildes lezing was eerlijk, echt, grappig en inspirerend.
Het raakte mij dat we als volwassenen het spelen zo zijn kwijtgeraakt, terwijl we als kind niets liever deden. Het begrip creativiteit heeft voor mij meer betekenissen gekregen, ik voel nu meer ruimte voor mijn eigen creativiteit. Een waardevolle lezing voor iedereen die de noodzaak voelt tot innoveren.

De kunst van het verhaal vertellen

Hilde verstaat de kunst om een verhaal zo tot leven te brengen, dat je er even een deel van bent. De wijze waarop zij mij mee liet wandelen door haar leven en werk, boeide mij van het begin tot het eind. Het enige nadeel: die dag was er maar ruimte voor een deel van haar lezing. Ik kijk dan ook uit naar de volgende keer waar ik de hele lezing kan meemaken!

Debbie Molhuizen
Bewustmaker en ondernemer

Persoonlijk verkennen?

Wil je Hilde boeken voor een lezing? Bel of mail voor een kennismaking.

hilde@ruimtehouders.nl
0348 708 337

Scroll naar top