Lezing

Lezing

Een zitzak maakt nog geen creatieve ruimte

Lezingen

Veel organisaties snappen dat creativiteit belangrijk is voor vernieuwing en innovatie. Hoe je daar met elkaar komt? Dat is vaak een raadsel.

It’s the process, stupid 🙂

Hilde Swets neemt je mee in het proces van creativiteit. Voorbij de hippe en ogenschijnlijk snelle oplossingen van zitzak, toolbox en agile brainstorm. Ze laat haar publiek beseffen wat creativiteit echt betekent. Het is een set complexe vaardigheden die een groot persoonlijk bewustzijn vragen. Immers, vanuit daar waar we het niet meer weten, kan het nieuwe ontstaan. Dat is soms confronterend, maar geeft ook ruimte en energie voor een heel nieuwe manier van kijken en bewegen.

Uit de kast

Iedereen is van nature creatief en is met een scheppend, creërend vermogen geboren. Hilde doet tijdens haar lezing – en in haar werk – een beroep op dat unieke vermogen. ‘Kom uit de kast’, zo nodigt ze je uit, met jouw unieke talenten, je perspectief en dat wat jij jij maakt.

Wil jij meer dan
een zitzak?

maak nu een afspraak

Wil jij meer dan
een zitzak?

maak nu een afspraak

Professioneel het persoonlijke inzetten

Als we alles uit de kast halen en onze authenticiteit inzetten om diversiteit in teams en organisaties oprecht te benutten, dan ontstaat creatieve spanning. In deze spanning kunnen bestaande patronen worden doorbroken en kan iets nieuws ontstaan.

Co-creatie is daarmee een golfbeweging: van collectief weten, naar niet-weten, naar nieuw weten. Cruciale momenten van stagnatie en frustratie wisselen af met flow en versnelling.

Hilde

Creativiteit gaat om meer dan goede ideeën van ondernemende individuen. Natuurlijk is dat belangrijk. Maar het wordt pas echt interessant als teams samen cruciale vragen stellen, en hun creatief vermogen gebruiken om via nieuwe inzichten tot een collectieve doorbraak te komen. Dan ontstaan andere, nieuwe antwoorden. Dit geeft meer ruimte, zowel voor het proces als voor de opbrengst.

Meer weten over de mogelijkheden?

Confronterend, met humor en kwetsbaarheid

In haar lezing is Hilde scherp en soms confronterend. Ze wisselt kwetsbare momenten af met een dosis humor en laat daarmee het natuurlijke proces van creativiteit ervaren. Ze doet je beseffen hoe moeilijk we het onszelf kunnen maken, zowel persoonlijk, in teams, als in de systemen waarin we ons organiseren. Op basis van psychologie, breinwetenschap, team- en organisatieontwikkeling onderbouwt ze haar verhaal en deelt ze haar ervaring uit de praktijk.

Ruimte houden

Hilde moedigt leiders in organisaties aan niet te veel ruimte in te nemen, maar uit de weg te gaan en vaardig te worden in ‘ruimte houden’. Leer creatieve teams voorbij hun eigen grenzen te kijken, daag respectvol de gevestigde orde uit en weet dat jij ook daar deel van uit maakt.

Met oog en oor voor de dynamiek in het publiek, speelt Hilde flexibel in op thema’s die spelen. Ze benut hoofd, hart en handen bij haar concrete verhaal hoe je creativiteit en beweging in het hart van je organisatie krijgt. Door collectief te onderzoeken, te experimenteren, te spelen en te leren.

Video afspelen

Praktisch

Doelgroepen: HR adviseurs, leidinggevenden, trainers, onderwijskundigen, docenten, beleidsmedewerkers, leiders en bestuurders vanuit onderwijs, dienstverlening, overheid en bedrijfsleven.

Tijdsduur: Variërend, van 10 minuten tot 1 uur

Thema's: Flow, tijd & ruimte, leren innoveren, falen & fouten, de kracht van teams, de kunst van verdwalen

Kosten: Tussen € 500,- en € 2.000,-, afhankelijk van specifieke wensen

Follow up Het publiek krijgt gratis toegang tot het online programma 'Maak ruimte voor niet-weten' [vanaf oktober 2018]

Meer weten? Laten we kennismaken

Wat anderen zeggen

ilja-website

Ilja van Santen

Trainer en coach Centrum Onderwijs & innovatie
Meer ruimte voor eigen creativiteit

Hildes lezing was eerlijk, echt, grappig en inspirerend.
Het raakte mij dat we als volwassenen het spelen zo zijn kwijtgeraakt, terwijl we als kind niets liever deden. Het begrip creativiteit heeft voor mij meer betekenissen gekregen, ik voel nu meer ruimte voor mijn eigen creativiteit. Een waardevolle lezing voor iedereen die de noodzaak voelt tot innoveren.

De kunst van het verhaal vertellen

Hilde verstaat de kunst om een verhaal zo tot leven te brengen, dat je er even een deel van bent. De wijze waarop zij mij mee liet wandelen door haar leven en werk, boeide mij van het begin tot het eind. Het enige nadeel: die dag was er maar ruimte voor een deel van haar lezing. Ik kijk dan ook uit naar de volgende keer waar ik de hele lezing kan meemaken!

debbie-website

Debbie Molhuizen

Bewustmaker en ondernemer

Persoonlijk verkennen?

Wil je Hilde boeken voor een lezing? Bel of mail voor een kennismaking.

hilde@ruimtehouders.nl
06 24 144 055

Persoonlijk verkennen?

Wil je Hilde boeken voor een lezing? Bel of mail voor een kennismaking.

hilde@ruimtehouders.nl
06 24 144 055

Vul onderstaand formulier in voor het plannen van een afspraak.
Hilde neemt snel contact met je op.