Neem vrijblijvend contact op

Verdieping

Begeleiden van experimenten

Procesbegeleiding in de praktijk

Bekijk de praktische info en schrijf je in

Je hebt eerder deelgenomen aan een programma van Ruimtehouders en je gaat nu collega’s begeleiden in een experiment. Hartstikke mooi!
We moedigen je aan te durven doen, zodat je je skills als procesbegeleider verder ontwikkelt in de ervaring.

Ik had al veel geleerd in het 3TO-traject, maar zelf een 3TO-team begeleiden is wel next level. Ik vond het soms super spannend, maar ik kon steeds terecht voor hulp en support. Ik heb zoveel geleerd. 
Het was fijn dat je zo dichtbij was Roos!”

oud-deelnemer

Natuurlijk kom je dingen in jezelf tegen; de ik-jes die je van jezelf kent, overtuigingen, patronen en neigingen als het spannend wordt of als je ongemak ervaart.

We laten je hierin niet alleen. We kijken met je mee en begeleiden je zodat je, als startende procesbegeleider steviger en zekerder voelt. Zo ontstaat leren in een collegiale relatie en een lerende organisatie.

Wanneer je mee kunt doen

Je team heeft zich ingeschreven voor het programma 3TO bij Ruimtehouders. Nu ga jij dit 3TO-team begeleiden in de praktijk. Wil jij je verder ontwikkelen in het ontwerpen, begeleiden en vormgeven van een experiment in de context van 3TO? Je bent van harte welkom!

AANBOD Coaching
IMG 5855

Wat we gaan doen

Het 3TO programma voor je collega’s bestaat uit opleidingsdagen bij Ruimtehouders en een aantal 3TO- team sessies. In deze zogenoemde 3TO-sessies wordt er betekenis gegeven aan de opgedane inzichten in de eigen praktijk. Na een aantal creatieve sessies wordt met het 3TO-team een experiment gecreëerd waarin kan worden geoefend, uitgeprobeerd en geleerd. Deze 3TO-sessies worden ontworpen en begeleid door een procesbegeleider.
Door jou dus! Want jij bent iemand die bekend is met het golvende proces van leren, creëren en veranderen. Je weet dat ervaring opdoen, oefenen en aan den lijve ervaren – je vaardiger maakt in dit vak.
Vanuit Ruimtehouders begeleiden we jou bij de voorbereiding van de 3TO-sessies. We bespreken met elkaar steeds de intentie, maken het ontwerp van iedere sessie en kijken wat jij nodig hebt om het te begeleiden. Jij bent voor het 3TO-team de procesbegeleider, maar je hebt daarin jouw eigen support en back-up. Zo houden wij jouw ruimte.

Wat je leert

Praktische info en aanmelden

Omvang

Het programma bestaat uit 2 inhoudelijke dagen, 4 ontwerpsessies (á 2,5-3 uur), 4 overlegmomenten (á 1 uur) en indien gewenst individuele consultatie. De procesbegeleiding bestaat uit tenminste 4 inhoudelijke sessies met het 3TO-team (á 2 uur).

Locatie

De inhoudelijke dagen vinden plaats op een externe locatie. Voor de overige bijeenkomsten worden locaties in overleg gekozen.

Begeleiders

Roos van der Voort en/ of andere trainers van Ruimtehouders.

Data

Inhoudelijke dagen dinsdag 10 december 2024 en dinsdag 11 februari 2025

3TO-ontwerpsessies
vrijdag 20 september 2024, vrijdag 22 november 2024, woensdag 8 januari 2025 en donderdag 6 maart 2025

Overlegmomenten 
in overleg te plannen

3TO-sessies (met het 3TO-team)
in overleg te plannen in week 41/42, week 51, week 5 (2025) en week 14 (2025)

Investering

De kosten bedragen €1.850,- (excl. btw, incl. lunches tijdens de inhoudelijke dagen)

Persoonlijk verkennen?

Heb je vragen of wil je even sparren? Neem gerust contact met ons op!
Roos 2024

Roos van der Voort

roos@ruimtehouders.nl
06 39 11 33 38

 

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving