Neem vrijblijvend contact op
Teamtraject

Teamtraject Transitie naar Toekomstgericht Onderwijs (3TO)

ruimtehouders icoon nieuwe ruimte voor leren 1.svg

Voor docenten en leiders die het anders willen

Start in september 2023

Werk je in het onderwijs en heb je verlangen naar verandering? Wil je graag ander onderwijs, maar weet je nog niet hoe je dat zelf kunt doen en hoe je dit met je team realiseert?

Exclusief voor docenten en leiders met drive en vernieuwingszin verzorgen Hogeschool Leiden en Ruimtehouders het Teamtraject Transitie naar Toekomstgericht Onderwijs, ofwel 3TO. Een praktisch en verdiepend programma waarin docenten en leiders samen werken en leren om een vernieuwing te creëren in hun eigen praktijk.

Samen leren, samen doen

Veel mensen in het onderwijs willen het anders en er zijn tal van ideeën en initiatieven. Helaas leidt dit vaak niet tot echte, duurzame vernieuwing. Hoe kan het wel? 

Hoe kun je onderwijs anders vormgeven? En hoe creëer je hier ruimte voor, zodat niet alleen een paar lessen veranderen maar dat het onderdeel is van jullie ontwikkeling als sectie, bouw, team of als school? 

Dit vraagt iets op alle lagen in de organisatie en dat is gelijk de kracht van het teamtraject 3TO.

katalysttraining

Voor wie is het teamtraject geschikt?

In het teamtraject geven jullie als ‘3TO-team’ de basis van de transitie vorm en begeleiden jullie collega’s in het vernieuwingsproces. Je leert hoe je zelf beweegt in verandering en je leert hoe je samen met collega’s een nieuwe beweging kunt maken en toekomstgericht onderwijs kunt creëren. Natuurlijk stopt dit niet na het jaar waarin de basis is gelegd; het is een continu proces. 

3TO is daarom voor docenten met lef en vernieuwingszin en voor hun leiders die ook verlangen naar vernieuwing en willen leren hoe je hier als leider ruimte voor houdt.

Wil je deze info gemakkelijk met je collega’s delen? 

Wat het je brengt

Praktische informatie

Aan het teamtraject kunnen teams van minimaal 3 en maximaal 6 personen deelnemen, waarvan in ieder geval een leider (schoolleider/teamleider/manager).

De teamtraining bestaat uit 6 inhoudelijke dagen (waarvan een tweedaagse incl. overnachting), 2 inhoudelijke dagdelen, persoonlijke coaching, transitiecoaching, zelfstudie en uitvoering. Houd rekening met 120-160 uur tijdsinvestering.

De investering is € 3.950,- per deelnemer (excl. btw en literatuur, incl. materialen, koffie/thee, lunches en incl. diner en overnachting tijdens de tweedaagse).

Samenwerking met Hogeschool Leiden

Het teamtraject is een post-hbo training die vanuit een partnerschap van Hogeschool Leiden en Ruimtehouders wordt verzorgd. Een gedifferentieerd team van trainers en (transitie)coaches verzorgen de inhoud en begeleiding van het traject.

De praktische organisatie – zoals inschrijving, organisatie, facturering en diplomering – wordt geregeld door Hogeschool Leiden. Voor alle praktische informatie en inschrijving kun je daarom terecht op de website van Hogeschool Leiden: hsleiden.nl/teamtraject-3to

Persoonlijk verkennen?

Heb je vragen of wil je even sparren? Neem gerust contact met ons op!

Kim Cober

cober.k@hsleiden.nl
06-22 08 77 10

ruimtehouders recensie kim cober
nieuwe ruimte voor leren hilde swets.jpg

Hilde Swets

hilde@ruimtehouders.nl
06 24 144 055

 

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving