Neem vrijblijvend contact op
Master

Teammaster Transitie naar Toekomstgericht Onderwijs (3TO)

ruimtehouders icoon nieuwe ruimte voor leren 1.svg

Wil jij samen met je collega’s een transitie in het onderwijs realiseren? Dit kan binnen de teammaster!

Neem deel aan deze Teammaster

Verlang je als team naar ander onderwijs en hebben jullie zin om aan de slag te gaan? Wil je leren, studeren én een duurzame verandering realiseren?

Samen met collega’s leer je een transitie vorm te geven, te begeleiden en te realiseren in jouw eigen school. Aan welke transitie jullie werken, bepalen jullie zelf. De teammaster draagt dus direct bij aan de schoolontwikkeling!

Voor wie

De teammaster is een professionele hbo-master voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. De master richt zich op teams die aan de slag willen met een transitie in de school; docenten én team-/schoolleiders die zich willen ontwikkelen als (teacher)leader/ transitiebegeleider.

Innovatiekracht

Om daadwerkelijk te komen tot innovatie in een school, is innovatiekracht nodig. Deze innovatiekracht wordt versterkt wanneer er meerdere mensen van één school deelnemen aan een professionaliseringstraject. Daarom richt de masteropleiding zich op een team; tenminste twee leraren én de schoolleider deelnemen aan het mastertraject.

Een startmotor voor mijn ontwikkeling en die van de school

Angelique te Braak - Directeur KBS Pius X

Na 10 jaar schoolleider op dezelfde school kwam de teammaster als mooie uitdaging op mijn pad. Als goedlopende dorpsschool wilden we graag de volgende stap zetten naar toekomstgericht onderwijs, maar hoe? Ik vond het lastig om bestaande patronen te doorbreken, bij mezelf en in het team.

Zo was het in het begin wel wennen om nog niet te weten waar we heen gingen. Mijn team werd wiebelig en voelde nog geen eigenaarschap om de transitie in te zetten. Het duurde lang voordat ik begreep dat ik daar zelf voor moest veranderen: loslaten en vertrouwen hebben in mijn mensen. Geloven in hun potentieel, en dat niet alleen uitspreken in woorden, maar vooral ook laten zien. Toen we dat als 3TO-team door hadden namen zowel de ontwikkeling van ons, als de ontwikkeling van het hele schoolteam een vlucht.

De teammaster gaf ons tools om een professionele cultuur te realiseren en zo veranderingen in gang te zetten. Ik zie de teammaster als een grote startmotor voor mijn eigen ontwikkeling en die van mijn school. We hebben de opleiding succesvol afgerond en gaan nu door met alle ingezette ontwikkelingen en de transitie waarmaken.

Meer lezen

Doel van de teammaster

Het doel van de opleiding is om transitielieders op te leiden die in staat zijn om duurzame verandering in onderwijs te realiseren. De deelnemers leren een transitie vorm te geven, te begeleiden en uit te voeren door dit in de eigen school te doen.

De teammaster levert dus een directe bijdrage aan de schoolontwikkeling. Aan het eind van de opleiding is de transitie (deels) gerealiseerd en hebben deelnemers een plan voor de verdere doorontwikkeling geformuleerd.

Meesterwerk Podcast

'Deze manier van opleiden zou eigenlijk gewoon moeten zijn'

In de Meesterwerk podcast van Jan Jaap Hubeek vertellen Jerry Knotter en Roos van der Voort over de Teammaster 3TO. 

Onderwijsmakers

De teammaster is een initiatief van Onderwijsmakers, een samenwerking tussen Lucas Onderwijs en de Hogeschool Leiden. Naast mooie concepten over cultuur- en team ontwikkeling maakt de werkwijze van Ruimtehouders onderdeel uit van deze master.

Samen met een gedifferentieerd team van onderzoekers, docenten en coaches werken Gert Jan den Adel, Hilde Swets en Hilde van der Geld als trainer en transitiecoach in deze masteropleiding. Roos van der Voort is naast trainer de opleidingsmanager van de teammaster.

Voor alle informatie en inschrijving:

nieuwe ruimte voor leren onderwijsmakers.jpg

Persoonlijk verkennen?

Neem contact met ons op als je wilt verkennen of de Teammaster 3TO iets voor jou en jullie team is.

Roos van der Voort

Hilde Swets

Scroll naar top