Neem vrijblijvend contact op

Special

De diepte in

Vergroot de ruimte die je kunt houden en breng meer in beweging

Bekijk de praktische info en schrijf je in

Heb je ervaring met ruimte houden voor innovatie en begeleid je anderen in een verander- of transitieproces? Dan ken je vast de ‘hoogte en diepte’ van golven; momenten van flow en van low, momenten waarin het makkelijk beweegt en waarin het helemaal stagneert. Al weet je dat dit de beweging is en dat het erbij hoort, sterker nog, dat het bijna niet anders kan in veranderprocessen, de vraag blijft: hoe ga je daar mee om?

Heerlijk; af en toe een shotje Ruimtehouders!

Inge, oud-deelnemer

Hoe vergroot jij de ruimte die je kunt houden?

 

Zeker in deze tijd, waarin veel grote – maatschappelijke – transities plaatsvinden kun je ervaren dat patronen van het oude systeem aan je trekken. We zien leiders die aan de voorkant zichtbaar zijn en willen ‘shinen’ met hun innovaties. Maar als het spannender wordt en de verschillen tussen oud en nieuw groter, al snel teruggegrepen wordt naar het oude vertrouwde. Dan gelden de bestaande afspraken, aanpakken of bekostigingssystemen die meestal niet passen bij de waarden of visie van de innovatie. Ruimte houden voor een nieuwe beweging vraagt dus dat je je bewust bent van deze triggers die je in oude patronen houden. Het vraagt moed, fouten maken, risico nemen en schuren met de cultuur en de grenzen van het systeem. Transitie heeft deze fase van chaos en gedoe nodig. Je weet het en de vraag is hoe doe je dat?

Hoe vergroot jij dan de ruimte? Hoe blijf je staan en zorg je tegelijkertijd goed voor jezelf? Hoe houd je ruimte voor de lerende en transformerende beweging van een team of van de organisatie? Het zijn vragen die je jezelf als ervaren leider/ begeleider steeds kunt stellen. Hoe blijf jij daarin leren?

Aandacht en onderhoud

Wanneer je je hebt verdiept in de principes van ruimte houden, als je je bewust bent van hoe ruimte houden voor vernieuwing werkt, dan voelt dat bijna als onomkeerbaar. Alsof je het niet meer niet kunt zien. En waar het eerst nog bewuste acties waren, wordt het meer en meer een manier van zijn.
Toch ligt de waan van de dag op de loer en je merkt vast dat oude manieren van doen niet zomaar uit je systeem verdwenen zijn. Sterker nog, juist in de dynamiek van het oude systeem komen je oude neigingen zomaar weer tevoorschijn. Ruimte houden is niet iets dat je afvinkt, het vraagt continu aandacht en onderhoud. Het is een cyclisch en golvend proces van leren.

Door te doen ontwikkel je jezelf als begeleider van vernieuwing/ transitie. Je probeert dingen uit, je reflecteert, stelt bij en je leert. Het is dan heel fijn om perspectieven van andere ervaren leiders en begeleiders te horen, om ervaringen uit te wisselen waarmee je je repertoire vergroot.

darth liu 2wZa9vTg3CM unsplash
IMG 3973

Wat we gaan doen

Speciaal voor mensen die eerder al hebben deelgenomen aan een training van Ruimtehouders*, verzorgen we de driedaagse vervolgtraining De diepte in. Op basis van de leervragen en wensen die we in de intakegesprekken hebben verkend, ontwerpen we een programma op maat. Wil je je ervaring verdiepen, een grotere ruimte kunnen houden en de bedding van gelijkgestemden ervaren? Je bent van harte welkom!

Heb je vragen of wil je even sparren? Neem gerust contact met ons op.

*) zoals de teammaster 3TO, de training Ruimte houden voor innovatie of de teamtraining 3TO

Praktische info en aanmelden

Data

Donderdag 19 september 2024
Donderdag 7 november 2024
Donderdag 9 januari 2025

Locatie

Hierover later meer.

Begeleiding

Hilde Swets en Roos van der Voort begeleiden de vervolgtraining De diepte in

Investering

De kosten voor deze training bedragen € 1.625,- (excl. btw, incl. lunches).

De kosten voor deze training bedragen € 1.625,- (excl. btw, incl. lunches).

Neem je ook deel aan de dag Het is tijd, dan ontvang je €125,- korting. 

De diepte in

driedaagse vervolgtraining De diepte in

€1.625,- (excl. btw, incl. lunches)

Combi-deal

€125,- korting op de driedaagse vervolgtraining De diepte in in combinatie met de eendaagse special Het is tijd

totaalprijs €2.020,-  € 1.895,- (excl. btw, incl. lunches)

Optioneel kun je voor Het is tijd een voorovernachting bijboeken in Kloosterhotel ZIN voor € 115,- (incl. ontbijt en  toeristenbelasting)

Persoonlijk verkennen?

Heb je vragen of wil je even sparren? Neem gerust contact met ons op!
nieuwe ruimte voor leren hilde swets.jpg

Hilde Swets

hilde@ruimtehouders.nl
06 24 144 055

 

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving