Neem vrijblijvend contact op
Neem contact op
Vervolg programma

IN FLOW

ruimtehouders icoon in flow
Jaargang Authentiek & Creatief Leiderschap
Neem deel aan deze jaargang.

Je hebt de eerste vruchten geplukt …

Je bent op pad en je bewust van je ontwikkeling. Je doorziet het creatieve proces en je hebt de basale vaardigheden voor het creëren van veranderingen in je vingers. Je komt tot een goede analyse over jullie gewenste situatie en je kunt je team inspireren om in beweging te komen. Soms ervaar je die heerlijke staat van flow waarbij alles vanzelf lijkt te gaan en nieuwe inzichten opkomen.

… en het smaakt naar meer.

Je hebt in het innovatie- of transitieproces de kracht van ‘niet-weten’ ervaren. Je kunt er mee spelen en je reguleert je eigen reacties. Door meer te durven verkennen doorbreek je in deze fase fundamentele patronen en creëer je wezenlijk nieuwe inzichten. Je weet dat je hierin nog een stap verder kunt en voelt de creatieve spanning van dat wat er mogelijk zou kunnen worden.

Je hebt een gezond en helder beeld van jezelf en weet hoe je je eigen kracht in kunt zetten. Toch voel je je niet altijd begrepen en loop je tegen weerstand aan waar je moeite mee hebt. Het lijkt wel alsof de weerstand die je ontmoet sterker wordt naarmate je eigen kracht en zichtbaarheid groeit.

Flow is het proces van totale verbondenheid met het leven waarbij plezier en creativiteit spontaan oprijzen
Mihaly Csikszentmihalyi

Wat wordt er mogelijk als het gaat stromen?

Je hebt soms het gevoel dat je vervalt in trekken en sleuren om een verandering in jouw organisatie mogelijk te maken. Tijd is vaak een belemmerende factor. Wellicht mopperen collega’s dat ze zich niet altijd gezien en erkent voelen en merk je dat het ‘echte’ gesprek daarover wordt vermeden. Je ziet dat het bij collega’s aan moed ontbreekt om eigenzinnig te zijn, terwijl jij dat juist zo stimuleert.

Je besteedt aandacht aan de groei naar een professionelere cultuur van werken. Je wilt steeds meer het lerend vermogen aanspreken zodat leren en innoveren hand in hand gaan. In de dagelijkse realiteit valt dit soms tegen; er is b.v. schaamte voor het maken van fouten. Je ziet steeds meer mogelijkheden hoe het anders kan, maar je ervaart ook blokkades. Je verlangt naar het wezenlijk doorbreken van een aantal structurele patronen zodat deze groei mogelijk wordt. In ‘flow’ zijn met collega’s geeft veel energie, vertrouwen en is heel productief. Daar wil je meer van!

Vraag je eens af:

 • Hoe ondersteun je je team uit de oude patronen te blijven en nieuwe gewoonten te maken?
 • Hoe ga je ervoor zorgen dat je trouw blijft aan je visie op veranderen en innoveren, zonder te vervallen in oude manieren van doen?
 • Hoe maak je optimaal gebruik van de plek die je hebt in de organisatie?
 • Hoe gaan jullie, door het bevorderen van eigenheid, doorbreken als team naar een volgend level van samenwerken en zo makkelijker nieuwe resultaten behalen?

IN FLOW - jaargang Authentiek & Creatief leiderschap

Je kunt deelnemen aan IN FLOW wanneer:

 • je werkzaam bent binnen de overheid, onderwijs, zorg of kennissector en je leiderschap verder wilt verdiepen, verrijken en verankeren.
 • je hebt een directiefunctie, of bent project- / team- leider, procesbegeleider of adviseur en je wilt met gelijkgestemden een jaargang volgen vol spel, moed en avontuur.
 • je hebt ervaring in het begeleiden van het creatieve proces, je kunt je eigen innovatiekracht en dat van anderen aanspreken.
 • je hebt concrete werkzaamheden of opdrachten waarin je direct kunt oefenen.

In deze jaargang gaat het over jouw authenticiteit en creatiekracht waarmee je verlangens nog meer manifesteert. Het gaat over het ontwikkelen van jouw creatief leiderschap waardoor je nog beter in staat bent innovatieve processen te implementeren in de organisatie.

Na dit jaar:

 • is je authentieke kracht sterker en vertaalt dit zich naar concreet handelen.
 • heb je grotere en diepere golf-bewegingen kunnen maken in jouw werk, weet je weerstand effectief om te buigen en collega’s mee te nemen in het proces.
 • ben je in staat om op jouw manier impact te maken, terwijl dit je minder energie kost en meer plezier oplevert.
 • heb je focus en durf je oprechte keuzes te maken die je flow ervaringen bieden.
 • creëer je situaties waarin jij op avontuur gaat en je laat je verassen door het onbekende.
 • schakel je effectief tussen operationeel, strategisch en creatief handelen en bewaak je de balans hiertussen.
 • heb je een mindset waarmee je dromen en actie aan elkaar verbindt.
 • ben je innerlijk wijzer en in staat sterke relaties aan te gaan met anderen.

Opzet

Het jaartraject IN FLOW bestaat uit 8 dagen. Tijdens een persoonlijke intake zoeken we samen met jou naar je doelen en verlangens voor deze training. De inhoud van het programma wordt aangescherpt na de intakes met de deelnemers. 

We werken in ieder geval met de volgende thema’s en boeken: Durf te leiden van Brené Brown; Synchroniciteit van Joseph Jaworsky en we bestuderen het werk van Joseph Cambell.

Begeleiders

Hilde Swets en Gert Jan den Adel zijn de begeleiders van deze jaargang van IN FLOW. Mocht je ons nog niet kennen, zie ons team.

Je kunt ons telefonisch benaderen om je vragen te stellen en te verkennen of deze jaargang voor jou geschikt is, mocht je daaraan twijfelen.

IN FLOW
Er is nog geen nieuwe startdatum bekend
28 oktober 2020
Amersfoort
18 & 19 november 2020
Kloosterhotel ZIN in Vught
13 januari 2021
Utrecht
5 maart 2021
Amersfoort
12 april 2021
Amersfoort
19 & 20 mei 2021
Kloosterhotel ZIN in Vught
Investering

De investering voor de jaargang IN FLOW zijn € 3190,- excl. BTW. 

Dit is inclusief overnachting- en locatie kosten. De genoemde literatuur is voor eigen rekening. Het is mogelijk om in drie termijnen je betaling te voldoen.

 

Persoonlijk verkennen?

Neem contact met ons op als je wilt verkennen of IN FLOW iets voor je is.

Hilde Swets

Gert-Jan den Adel

In flow

Ja, ik meld me aan voor het jaartraject IN FLOW

Start in oktober 2019

Ik ben er bij!

Klaar voor een nieuwe beweging? Meld je dan direct aan en betaal eenvoudig met iDEAL.
ideal logo
Betaal veilig en snel via iDEAL

Wil je liever In 4 termijnen betalen?
en/of
Wil je de factuur direct naar je organisatie laten sturen?

Meld je dan hier aan.
Scroll naar top
Ruimte houden voor innovatie
Ontvang de leergang brochure

Ontvang de leergang brochure in je e-mail via onderstaand formulier.