Neem vrijblijvend contact op
Verdieping

Intervisie

Met gelijkgestemden stilstaan bij vraagstukken rond leven en werk

Bekijk de data en schrijf je in

Je weet dat het belangrijk voor je is om jezelf een vraag te stellen, te reflecteren en om perspectieven te horen van anderen. Door wat afstand te nemen en jezelf in een andere setting te brengen, krijg je nieuwe inzichten waardoor je het anders kunt doen. Voor je eigen groei en ontwikkeling als professional en (authentieke) leiderschap is dit echt een must.

Vier keer per jaar boeken we tijd en ruimte in je agenda. Wij regelen dat je in een kleine groep van gelijkgestemden stil kan staan bij vraagstukken rond leven en werk.

“Het is fijn om met mensen ‘van buiten’ te kunnen sparren. Omdat ze geen belang hebben kunnen ze goed luisteren en aanvoelen wat er speelt. Die feedback vind ik enorm waardevol.”

Dirk-Jan, ondernemer

Wat gaan we doen?

Voor elke intervisiebijeenkomst ga je voor jezelf na wat je aandacht vraagt. Misschien heb je ergens last van, ervaar je een probleem of wil je een bepaalde situatie beter bekijken. In een check-in breng je in wat er bij je speelt. We maken gezamenlijk een programma voor de bijeenkomst. De werkvormen die we kiezen passen bij de vraag of het thema dat speelt.

Zo onderzoeken we met elkaar, stellen vragen en doen oefeningen waardoor je anders kunt kijken en de situatie anders ervaart. Je krijgt nieuwe inzichten. Niet alleen voor de inbrenger, ook voor de andere intervisieleden is dit leerzaam.

“Nu zie ik wat ik doe! Wat heerlijk dat jullie even meekijken, ik bleef maar rondjes draaien in dezelfde gedachten en ik kwam er niet uit.”

Margot, teamleider
Ruimtehouders exclusief aanbod

Wat levert het op?

“‘Ik heb hier geen tijd voor’ is een krachtige overtuiging die ik makkelijk gebruik als ik iets te leren heb. Door de intervisie ben ik tijd anders gaan beleven. Leren ook trouwens! Ik werk veel effectiever nu ik mijn gedachten niet al te serieus neem. Ik sta opener voor mijn collega’s en ben minder een controlfreak.”

Karel, schoolleider

Voor wie?

Je wilt niet veranderd worden, je wilt zelf in beweging komen. Je deinst niet terug van een verdiepende vraag en durft in de spiegel te kijken. Je kunt je successen vieren en je schuwt niet om gedoe aan te pakken, te erkennen dat je iets niet handig doet of niet weet wat te doen. Je kunt je kwetsbaar opstellen en deelt je emoties of belemmerende overtuigingen. Je weet dat dit je krachtig en authentiek maakt als professional.

Kortom: je kunt deelnemen als je erop vertrouwt dat alle antwoorden al in jou aanwezig zijn, maar dat je het simpelweg nog niet ziet én weet dat de groep jouw leerproces gaat versnellen.

Herregistratie voor schoolleiders

Deze intervisie is door het Schoolleidersregister PO aangemerkt als herregistratie-aanbod voor formeel leren en is met een herregistratiewaarde van 10 punten gecertificeerd voor het thema Persoonlijk leiderschap.

Beeldmerk schoolleidersregister po

Het Schoolleidersregister PO vereist voor certificering een vorm van toetsing. Wanneer je de intervisie wilt opvoeren voor herregistratie, zul je dus deel moeten nemen aan de toetsing. Als toetsing hanteren we een ‘leeruitkomst’. Een leeruitkomst is wat een deelnemer moet weten, begrijpen of toepassen na een leerperiode. Je kiest zelf een vorm waarin je de leeruitkomst aantoont.

Na succesvolle afronding – en dus een positieve beoordeling van de leeruitkomst – dien je het behaalde certificaat te uploaden in het register van het Schoolleidersregister PO. De kosten die het Schoolleidersregister PO aan ons berekent voor deze handeling (€ 55,-), zullen wij aan je doorberekenen. Omdat niet iedereen de intervisie zal opvoeren voor herregistratie, brengen we die kosten dus niet bij iedereen in rekening.

Meer
strategisch veld leidinggeven aan verandering

Opzet

Een intervisiegroep komt elke 2 maanden bij elkaar. De groep bestaat uit 5 tot 6 professionals. We werken een dagdeel met elkaar en we lunchen gezamenlijk.
Houd rekening met een investering van 24 uur.

Na 4 bijeenkomsten kun je kiezen of je nog een ronde deelneemt.

Begeleiding

Hilde Swets begeleidt de intervisiegroepen. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het werken met mens, team en organisatie in verandering. Hilde loopt een eindje mee op je pad en begeleidt je liefdevol in jouw professionele ontwikkeling. 

Investering

Je investering voor de intervisiereeks met lunches bedraagt 
€ 850,- (exclusief btw).

Wanneer je gebruik wil maken van de herregistratie in het Schoolleidersregister PO, zullen we de certificeringskosten á
€55,- aan je doorberekenen.

Data & tijden

Er is een ochtendgroep en een middaggroep.
Met jouw intervisiegroep kom je vier keer een dagdeel bij elkaar. Deze dagdelen worden begeleid door Hilde Swets. 

De eerstvolgende groep start in november 2024
6 november 2024
22 januari 2025
2 april 2025
18 juni 2025
Locatie

We werken bij de Comice in Harmelen, een inspirerende locatie. 

Mocht je interesse hebben maar deze data niet kunnen, laat het ons dan weten. We krijgen veel verzoeken voor intervisie en we kunnen wellicht een volgende groep starten.

Je kunt ook zelf een groep aandragen. Mail of bel Hilde Swets voor de mogelijkheden hilde@ruimtehouders.nl of 06- 24 144 055

Aanmelden voor Intervisie

Je kunt je aanmelden via de knop hieronder.

Na inschrijving nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek van ongeveer een half uur via Zoom.

“Zelfinzicht krijgen kun je gewoon organiseren, ik heb genoten van deze groep”

Josje, trainer & adviseur
DSC 6425 (2)

Persoonlijk verkennen?

Neem contact met ons op als je wilt verkennen of Intervisie iets voor je is.

Hilde Swets

hilde@ruimtehouders.nl
06 24 144 055

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving