Neem vrijblijvend contact op

Special

ONTWERPEN VAN GOLVEN

Een dag voor begeleiders die zich verder willen verdiepen in het ontwerpproces.

Bekijk de praktische info en schrijf je in

Je wilt mensen in een golfbeweging begeleiden, omdat er iets anders nodig is, iets vernieuwends. Dus je ontwerpt een creatief proces om zo van weten naar niet weten naar nieuw weten te komen. Je kent de principes van het creatieve proces en je ontwerpt vaker deze golfbeweging, maar hoe blijf je jezelf daarin ontwikkelen? Wat doe je als de opdrachtgever een quick fix wil, terwijl jij aan alles voelt dat voor de echte verandering iets anders nodig is? Hoe zorg je er als procesbegeleider voor dat je niet een kunstje herhaalt, maar dat je jouw ambacht en wijsheid als begeleider inzet en verdiept?

It is what we know already that often prevents us from learning. 

– Claude Bernard 

Mensen begeleiden in een golfbeweging

Mensen begeleiden in een golfbeweging vraagt veel meer dan een set aan werkvormen. Een golfbeweging is een samenhangend geheel van zichtbare en onzichtbare interventies, gericht op de co-creatie en leerbeweging van een groep. In een ontwerp creëer je de bodem voor de golf die in het moment kan ontstaan. Of de golf ontstaat of hoe diep de golf gaat zijn, hangt af van veel factoren. Je kunt technisch gezien een goed ontwerp hebben, maar dat biedt geen garantie. Daar komt veel meer bij kijken en als begeleider kun je daar steeds in blijven leren.

Wanneer wij een vraag krijgen om een groep te begeleiden, besteden we veel aandacht aan het proces van ontwerpen. In dit ontwerpproces wordt vaak veel zichtbaar en dat levert belangrijke informatie op voor het ontwerp en de begeleiding. Zo kun je in het contact met een opdrachtgever al patronen ervaren of hoor je overtuigingen in hoe er gesproken wordt.
Door je te verdiepen in het ontwerpproces, leer je de signalen steeds beter zien en kun je dit als informatie benutten. Niet voor niets zeggen we “It’s all in the prep”.

Voor wie

De dag Ontwerpen van golven is een verdiepingsdag voor (proces)begeleiders en facilitators die bekend zijn met het golvende veranderproces, die uiteraard zelf de kracht van het onbekende hebben ervaren en die anderen ook begeleiden in de golfbeweging. 

Vaak zijn deze procesbegeleiders al eerder door Ruimtehouders opgeleid in de training Ruimte houden voor innovatie, Nieuwe ruimte voor leren of de Teammaster Transitie naar Toekomstgericht Onderwijs (3TO). Deze dag is daarop een verdieping. 

Wil je jezelf als procesbegeleider verder ontwikkelen en je ontwerp skills verdiepen? Dan is deze dag iets voor jou!

Wanneer je deelneemt ontvang je een exemplaar van werkboek Ontwerpen van golven dat in 2024 uitkomt (Ruimtehouders, 2024).

IMG 6456
ruimtehouders innovatiedag foto 2

Wat we gaan doen

Deze dag gaan we met een kleine groep procesbegeleiders aan de slag met het ontwerpproces van golven en alles wat daarbij komt kijken. 

Tijdens de dag Ontwerpen van golven geven we je inzicht in de gelaagdheid van het ontwerpproces en zoomen we praktisch in op de vragen die jij specifiek hebt. We kijken naar de opdracht die je hebt en eventueel de contractering die je hebt gedaan en welke aanknopingspunten hier al in te vinden zijn voor je ontwerp. Neem een ontwerp mee waar je vragen over hebt en laat je inspireren tijdens deze dag.

Praktische info en aanmelden

Op vrijdag 22 maart 2024 verzorgen we deze dag bij De Comice in Harmelen.
Tijd: 09.30 tot 16.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

Je bent van harte welkom!

Begeleiding

Roos van der Voort begeleidt de dag Ontwerpen van golven

Investering

De kosten voor deelname aan deze dag zijn € 325,- (excl. btw, incl. lunch). Ook ontvang je een exemplaar van het werkboek Ontwerpen van golven (Ruimtehouders, 2024).

Persoonlijk verkennen?

Heb je vragen of wil je even sparren? Neem gerust contact op!

IMG 5730

Roos van der Voort

roos@ruimtehouders.nl
06 39 11 33 38

Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving