Neem vrijblijvend contact op
Masterclass

Partners in vernieuwing

Vernieuwers en bestuurders brengen vernieuwing samen tot een succes!

Bekijk de trainingsdata en schrijf je in

Je bent gedreven om te vernieuwen en je ziet allerlei kansen en mogelijkheden om hier vorm aan te geven. Je deelt dit met collega’s en je kijkt of meer mensen enthousiast worden, of er voedingsbodem is om hier echt voor te gaan. Misschien is dat er al en geef je nu leiding aan het vernieuwingsproces. Hoe maak je er een tango van, een krachtig samenspel?

“It takes two to tango!”

Waarom deze masterclass?

In een proces van vernieuwing speelt leiderschap een cruciale rol. Vernieuwers en hun leidinggevende (zoals bestuurders, directeuren) hebben een belangrijke rol in de vernieuwing, ieder vanuit een eigen plek.

Waar de een meer focus heeft op de inhoudelijke vernieuwing en het team dat daarmee bezig is, heeft de ander meer focus op strategische stappen of de financiën die nodig zijn voor structurele inbedding. Het is allebei nodig en sterker nog, jullie hebben elkaar nodig. It takes two to tango!

Wanneer jullie een goed samenspel creëren, elkaar benutten en versterken en elkaars partner zijn in de vernieuwing, dan breng je de vernieuwing samen tot een succes.

Voor wie?

De masterclass Partners in vernieuwing is een programma voor mensen die aan de slag willen/zijn met een vernieuwing in hun organisatie, die succesfactoren willen integreren in hun plan en dat willen doen met het benodigde samenspel.

Denk aan vernieuwers die partnerschap met hun leidinggevende (bestuurder/directeur) willen versterken of andersom, bestuurders die samen met anderen in hun organisatie succesvol willen vernieuwen.

ruimtehouders programma van de grond gesprek

Je bent een vernieuwer...

Je hebt een verlangen, een idee of een plan en je voelt aan alles dat je dit wilt doen. Hoe pak je dat aan? Want je wilt niet alleen permissie om te starten, je wilt dat het belang wordt gevoeld, dat het belangrijk wordt gevonden door de organisatie en dat het de juiste mensen aantrekt.
Je wilt je energie niet verliezen in het schrijven van eindeloze plannen, maar je hebt wel iets nodig waarmee je ook ruimte en vertrouwen kunt krijgen. Een plan met een helder verhaal en duidelijk kader waarmee je inspireert, geruststelt en vertrouwen geeft.

Of je bent leidinggevende (bestuurder, directeur)...

je wilt vernieuwen, maar je vindt het lastig om dat in je organisatie goed voor elkaar te krijgen.

Je voelt wel dat je het samen moet doen, maar je hebt ook weinig tijd en bovendien een andere rol.

Hoe zorg jij ervoor dat er een vruchtbaar samenspel ontstaat en dat in verbinding komt met vernieuwers en daarmee partnerschap ontwikkelt?

vardan papikyan JzE1dHEaAew unsplash

Allerlei strategische vragen die van belang zijn op verschillende momenten in het proces.

Opzet

Tijdens de driedaagse masterclass Partners in vernieuwing geef je vanuit een vernieuwende visie op veranderen en leren jouw plan verder vorm, waarin je succesfactoren integreert en het samenspel en partnerschap versterkt. 

Tijdens de laatste dag van de masterclass presenteren de vernieuwers het plan en voeren leidinggevenden (bestuurder, directeur) en vernieuwers het gesprek over hoe zij samen de vernieuwing tot een succes gaan brengen. Het wordt hiermee een gezamenlijk plan. 

De vernieuwer en leidinggevende schrijven zich dus samen in, stemmen van tevoren af en bereiden waar nodig tussentijds voor.

Begeleiding
Hilde Swets, Roos van der Voort & Cobi van Beek begeleiden de masterclass Partners in vernieuwing. Zij hebben ruime ervaring in het werken met mens, team en organisatie in verandering. Zowel als leidinggevende of bestuurder als in de rol van facilitator, coach en trainer.
Investering

Je investering bedraagt € 1.495,- (excl. btw, incl. koffie/thee en lunches, ook voor jouw leidinggevende/bestuurder tijdens de laatste dag).

Data & tijden

De masterclass bestaat uit een intakegesprek en 3,5 inhoudelijke dagen, waarbij jouw leidinggevende/bestuurder op de laatste dag ook wordt verwacht.
6 oktober 2023
17 november 2023 (halve dag)
30 november 2023
1 december 2023

Wil je je idee/plan voor vernieuwing verrijken, je strategisch perspectief vergroten en daar vanuit een vernieuwende visie op veranderen verder in leren? Schrijf je dan in!

Heb je vragen of wil je even sparren? Neem gerust contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de knop hieronder.

Na inschrijving nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek van ongeveer een half uur via Zoom.

Samen werken aan succesvolle vernieuwing

Persoonlijk verkennen?

Heb je vragen of wil je even sparren? Neem gerust contact met ons op!
nieuwe ruimte voor leren hilde swets.jpg

Hilde Swets

hilde@ruimtehouders.nl
06 24 144 055

 

Scroll naar top
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.