Neem vrijblijvend contact op
Training

Persoonlijk leiderschap in verandering

voor young professionals

Bekijk de trainingsdata
en schrijf je in.

Ontdek hoe je van betekenis kunt zijn in maatschappelijke transities van deze tijd.

Persoonlijk leiderschap in verandering is een training voor young professionals die in hun werk te maken hebben met (complexe) maatschappelijke vraagstukken en die willen ontdekken hoe ze in deze grote vraagstukken van betekenis kunnen zijn en hun impact kunnen vergroten.

De wereld verandert door jouw voorbeeld,
niet door jouw mening

Paulo Coelho

Vol energie zet je je in, want jij wilt van betekenis zijn!

Maar hoe? Wat voor werk je ook doet of wat voor functie je ook hebt; hoe kun jij je volle potentie leven en van betekenis zijn? Deze training gaat daarover, want hoewel je jezelf soms kunt verliezen of vastzitten in de complexiteit  waarin je werkt, toch geloof je erin dat het doorbreken van systemen écht mogelijk is. En sterker nog, daar wil jij aan bijdragen!

Je verlangt ernaar je eigen potentieel beter te leren kennen en verder te ontwikkelen zodat je echt kunt bijdragen en je keuzes hierin kunt verantwoorden. Nu probeer je nog wel eens te voegen naar wat je denkt dat de organisatie van je vraagt, wat je behoorlijk als trekken en sleuren ervaart. Je wilt immers aan verwachtingen voldoen. Maar je hebt je bedenkingen of wat er in de waan van de dag gebeurt wel echt hetgeen is dat het meest bijdraagt aan de bedoeling. Dat maakt dat je niet altijd voldoening uit je werk haalt. Daar loop je op leeg.

DSC 4390

Af en toe heb ik het gevoel dat ik maar wat doe. Hoe kan ik nu echt bijdragen aan duurzame verandering?

Sarina, beleidsmedewerker gemeente

Je verlangt naar zingeving en plezier in je werk. Je bent een gepassioneerde professional die vele kansen en mogelijkheden ziet en een breed scala aan thema’s en vraagstukken als een uitdaging ziet. Daartussen kiezen is best moeilijk, want je wilt zoveel.

Kortom, je zou willen dat je je meer ‘in control’ zou voelen en dat je vanuit jouw unieke kwaliteit van betekenis kunt zijn zodat je werk je plezier en voldoening oplevert.
In de training Persoonlijk leiderschap in verandering gaan we hiermee aan de slag.

In deze training:

Je leert jezelf beter kennen en je gaat op zoek naar jouw unieke kwaliteit en wie jij in essentie bent. We starten dan ook met het thema Authenticiteit als basis. Vervolgens verdiep je je leiderschap en leer je hoe jij beweegt in vernieuwing en hoe anderen dit doen. Tot slot maken we de verbinding met de context van de organisatie en jouw positie en invloed daarin, zodat je helderheid krijgt op hoe jij impact kunt maken.

> Authenticiteit als basis
Je werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling: je weet wie je van nature bent en doorbreekt belemmerende patronen. Je onderzoekt je eigen, unieke kwaliteit en gaat aan de slag met jouw maatschappelijke opdracht: waar jij het verschil wilt maken. Je leert keuzes maken die passen bij jouw essentie en bij jouw eigen pad.

> Verdieping aan je leiderschap
Je ontwikkelt je in je leiderschap en leert verantwoordelijkheid te nemen voor waar jij invloed op hebt. Je werkt nooit alleen, dus je ontdekt ook wat jij tegenkomt in de interactie met anderen in een professionele context. Je erkent daarbij het verschil tussen mensen en snapt van waaruit ze bewegen. Je komt erachter hoe jij durft te doen wat onbekend is. Dit helpt je bepalen hoe je vanuit jouw plek in de organisatie invloed kunt uitoefenen en bewegingsruimte kunt creëren om dingen echt anders te doen, waarmee je dienend bent voor jezelf, de organisatie en je maatschappelijke opdracht.

> Betekenisvol veranderen en vernieuwen
Je leert op verschillende lagen te kijken naar de dynamieken die spelen in het systeem van de organisatie waarin je werkt. Dit helpt je positioneren en geeft inzicht in waar je invloed op hebt en waarop niet. Je leert begrijpen en doorgronden wat er precies gebeurt in een proces van innovatie en transformatie en leert een vernieuwende manier van veranderen kennen waar je zelf beweging kunt creëren in jouw organisatie. Zo weet je impact te maken, met behoud van relatie.

Lees meer
auke en nynke

Voor wie?

Wat levert het op?

Opzet

De training bestaat uit vijf inhoudelijke trainingsdagen op een mooie, natuurrijke locatie in Nederland. Tijdens een persoonlijke intake zoeken we samen met jou naar je doelen en verlangens voor deze training. Dit coachende gesprek legt vaak al goed bloot waar jouw eigen thema over gaat, welke patronen er bij jou persoonlijk spelen. Naast de intake krijg je gedurende het traject nog een persoonlijk coachgesprek, zijn er twee intervisiemomenten en kun je mee doen aan de online queste ‘Durf te doen wat onbekend is’.

Kennis is fijn, maar het gaat erom wat je ermee doet. Vaardig worden en het eigen maken vergt oefenen en doen. Uiteraard behandelen we verschillende theorieën, maar altijd verbonden aan jouw handelen. De training is praktisch en praktijkgericht. Je gaat aan de slag met vraagstukken uit je eigen werk en leven, waarbij je oefent, experimenteert en leert.

Data
intake op afspraak
vrijdag 24 maart 2023
donderdag 13 en vrijdag 14 april  (tweedaagse)
vrijdag 12 mei (intervisie)
vrijdag 26 mei
donderdag  16 juni (intervisie)
vrijdag 29 juni
Begeleiders
De training wordt begeleid door Hilde Swets en Anna Reints.
Investering

€ 1.950,- (excl. btw) Dit is inclusief koffie/thee, lunches en locatiekosten. Wil je tijdens de aaneengesloten trainingsdagen in de buurt overnachten, dan is dit op eigen kosten.

Daarnaast gaan we ervan uit dat je ons boek ‘Durf te doen wat onbekend is’ in bezit hebt. Het boek is voor € 28,95 incl. BTW verkrijgbaar op onze website of via je lokale boekhandel.

Persoonlijk verkennen?

Neem contact met ons op als je wilt bespreken of Persoonlijk leiderschap in verandering iets voor je is.

Anna Reints

Anna Reints

anna@ruimtehouders.nl
06 – 53 711 902

Scroll naar top
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.