Neem vrijblijvend contact op

Durf te doen wat onbekend is

In tijden van vernieuwing, verandering en onzekerheid helpt het om te Questen. 

Jezelf trage vragen stellen, zodat je het proces van vernieuwing kunt doorgronden.

Verdiepend voor jezelf. 
Ook interessant om samen met een collega te doen, of je partner en vrienden. Jullie leren elkaar op een andere manier kennen.

Reis je mee?

7 weken elke week een vraag
met een stappenplan om je op weg te helpen

Locatie
Binnen & buiten 😀 online & offline

Prijs
€ 54,- (excl. btw)

Deelnemers die momenteel een training van Ruimtehouders volgen kunnen met de code gratis deelnemen.

We blijven altijd onderzoeken,
en na onze verkenningstochten keren we terug naar het beginpunt,
dat we nu met heel andere ogen bekijken.

T.S. Eliot

Durf te doen wat onbekend is

Een queste is het verkennen van een vraag, als in een zoektocht. Je onderzoekt, vergroot je perspectieven en houdt de vraag een tijdje bij je. Je speelt er mee, laat je inspireren en zoekt de verstilling op. Zoals dat gaat in een creatief proces ga je nieuwe verbindingen maken, bewust & onbewust. Je krijgt nieuwe inzichten die je verder helpen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Hoe ga jij om met deze onzekerheid? Hoe reageer je als je niet weet hoe iets verloopt? Juist nu is het van belang hier even bij stil te staan. Deze tijd vraagt flexibiliteit & creativiteit, kunnen bewegen tussen bekend en onbekend gebied, zodat er nieuwe antwoorden kunnen ontstaan. 

Je kunt direct in de actie schieten. Wat kan er ontstaan als je vragen stelt waar je het antwoord niet direct op weet? Wanneer je leert ‘questen’, jezelf bevragen, ontwikkel je vertrouwen in onbekend gebied. Wat je gaat zien: alle antwoorden liggen al lang op je te wachten! De drukte van je afschudden en even op adem komen maakt dat je ze gaat inzien. Wat je gaat doen is dan betekenisvol. Voor jou & voor anderen.


queste
RH Queste Quotes6

Deze Queste helpt je

Voor wie is deze Queste?

Iedereen kan meedoen met deze Queste. Waar je ook staat in je ontwikkeling, vanuit elk perspectief kun je naar de vragen kijken en een volgende stap maken. Deze queste is zeker geschikt voor: leiders, adviseurs, coaches, trainers, facilitators en docenten. Maar ook voor studenten van allerlei opleidingen. De ervaring leert dat ouders er ook veel aan hebben 😉

De Queste is ook geschikt als onderdeel van een opleiding of training. Mail naar Hilde Swets met je wensen en we hebben contact over de mogelijkheden hilde@ruimtehouders.nl

ruimtehouders icoon in flow
Ruimtehouders Queste Notebook

Je gaat op reis en je neemt mee ...

Hoe werkt het? 

Ik ga op reis met deze Queste

Je ontvangt een factuur die je zelf bij je werkgever kunt declareren, mocht je dat willen.

Wanneer je een code hebt gekregen, vul je ook het formulier in, er wordt niks afgeschreven.
ideal logo
Betaal veilig en snel via iDEAL

Geef een Queste cadeau

Na het invullen van je gegevens ontvang je een unieke code in je mail. Deze code geef je aan degene die jij een Queste wilt laten ervaren.

De ontvanger kan zichzelf met deze code kosteloos aanmelden voor de Queste.
ideal logo
Betaal veilig en snel via iDEAL

Wat anderen ontdekten tijdens hun Queste:

Nieuwe perspectieven

Ik houd van leren en groeien. Zelf en samen met anderen. De Queste sluit zo mooi aan op het transitieproces wat wij als schoolteam doormaken.
Ik kan heel makkelijk versnellen. Durven wachten en vertragen heb ik moeten leren. Door de vragen in de Queste, maar ook door de oefeningen en inspiratiebronnen, vergroot ik mijn perspectief en zie ik dat er zo veel meer mogelijk is dan mijn snelle actie. De Queste plant zaadjes, het zorgt voor nieuwe doorbraken in mijn leiderschap. Het verdiept waar ik ben. Ik heb vol vertrouwen in mijn team en voel me stevig als het spannend wordt.

Meer
Joost
Joost Heemskerk
Directeur samenwerkingsschool Emmaüs
Tom
Tom van Eck
Fysiotherapeut, trainer & zorgspecialist

Jezelf ontwikkelen: professioneel & privé

Al enige tijd was ik zoekende naar een geschikte volgende stap in mijn carrière. Toen kwam ik de Queste van Ruimtehouders tegen. Door mee te doen ben ik mij een stuk bewuster geworden van hoe zo’n proces verloopt. Het was onvermijdelijk dat ik vast liep. Zo gaat dat voor mij in het onbekende. Ik bleef er best ontspannen onder, vond ik zelf. Ik durf nu beter stappen te nemen die me ondersteunen in de richting waar ik heen wil. 

De Queste had ook een positieve invloed op mij en mijn vrouw. Samen thuis in onzekere tijden. We werken echt goed samen! 

Inmiddels weet ik het! Dat is voor een groot deel te danken aan de Queste van Ruimtehouders. Ik wil dit traject dan ook zeker aanbevelen aan iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen, op zowel professioneel niveau als privé!

Meer

In het NU zijn

De Queste was heel bruikbaar voor me als er spanningen zijn en veel tegelijk van mij wordt gevraagd. Ik heb met de Queste geleerd dat ik een langere tijd in het onbekende kan zijn, dat het niet erg is om het niet te weten. Dat ik in het niet weten zelfs rust kan vinden. Ook al vind ik dat nog lastig. 

Als ik lang genoeg de tijd en de ruimte neem om in het onbekende te blijven, komt er vanzelf creativiteit naar boven. Het zit er, maar heeft soms wat meer tijd nodig om tot uiting te komen en daar moet ik op vertrouwen. In de Queste leer je met behulp van opdrachten te vertragen en te verstillen, waardoor je meer over jezelf te weten komt.

Ik heb met de Queste fijne manieren gevonden om te reflecteren op dat wat ik doe in mijn privé leven en mijn werk. Mijn ochtendroutine begint eerder en ik neem ‘s morgens al de tijd om vragen die opkomen op te schrijven. Vaak vind ik naarmate de tijd vordert de antwoorden op deze vragen. 

Tot slot geeft de Queste mooie handvatten om in het nu te zijn. Met verschillende oefeningen, die soms ook ongemakkelijk zijn, leer je dat steeds een beetje beter. En wat is er nou fijner dan met je volledige aandacht aanwezig te kunnen zijn?

Meer
20191103 170623
Inge van Baaren
Leerkracht en schoolleider in opleiding
Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving