Neem vrijblijvend contact op

Solo Quest

Gewoon zijn. Niks meer dan dat.
Je innerlijke kompas versterken zodat je daar op kunt koersen.

Klaar voor een avontuur?

Datum en locatie
Er is nog geen nieuwe editie gepland. Laat onderaan op deze pagina je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte. 

Voor wie?
Voor maximaal 18 (oud-)deelnemers aan een Ruimtehouders-programma of 3TO, die een volgende stap in hun ontwikkeling willen maken.

Mocht je nog niet met ons bekend zijn, je bent natuurlijk welkom! Vooraf aan je Solo-Quest maken we een afspraak voor een  (online) intakegesprek.

Datum
22 & 23 april 2022

Tijden
Op vrijdag ben je vanaf 9.30 uur welkom. Rond het middaguur start je Solo Quest tot zaterdag 12 uur. Die middag checken we om 17.00 uur uit.

2 dagen zonder afleiding stil staan bij jezelf
In de natuur. Samen met anderen en onder begeleiding, Maar vooral: 24 uur alleen.

Locatie
Het Kuinerbos in Bant. 

Prijs
225 euro ex. btw

Voor wie?
Voor maximaal 18 (oud-)deelnemers aan een Ruimtehouders-programma of 3TO, die een volgende stap in hun ontwikkeling willen maken.

Mocht je nog niet met ons bekend zijn, je bent natuurlijk welkom! Vooraf aan je Solo-Quest maken we een afspraak voor een  (online) intakegesprek.

Een Solo Quest in de natuur is op het randje van je comfortzone. Wat je daarna mee neemt je dagelijkse leven, is het gevoel dat je iets hebt overwonnen. Je hebt genoeg aan jezelf en kunt erop vertrouwen dat je de juiste keuzes maakt.

- Rijk Smitskamp
logo natur quest

Je opnieuw verbinden met jezelf

Drukte, haast, veel willen, weinig tijd. We leven in het tijdperk van 24/7 online zijn. De corona-crisis heeft dat alleen nog maar versterkt en doet een groot beroep op onze veerkracht. We zijn altijd bereikbaar en staan continue ‘aan’. Werken, studeren, sociale verplichtingen, kinderen, sport en alle andere ballen willen we in de lucht houden. Ondertussen willen we ook nog gezond & fit zijn. Het vraagt al onze aandacht.

Zeker wanneer het je werk is andere mensen te begeleiden, dan is je focus al snel bij hen. We vergeten zo makkelijk even stil te staan en onszelf een paar wezenlijke vragen te stellen. Zodat we opnieuw met onszelf verbinden, en van daaruit met de ander.

Je weet dat jij het belangrijkste instrument bent waarmee je kunt werken. Wil je groeien dan is het onbekende op zoeken van waarde. Hoe paradoxaal ook: je (een beetje) niet-comfortabel voelen en daarin aanwezig blijven geeft zoveel voldoening. Het levert je vele inzichten op! Je weet inmiddels hoe deze golf verloopt. Dus de vraag is: vertrouw je dit proces?

Om hierin een volgende stap te maken nodigen we je uit voor een avontuur.

IMG 0281 (1)
silvy

Ik heb patronen kunnen loslaten en inzichten gekregen. Het was bevrijdend. Ik heb dingen geleerd die me elke dag opnieuw helpen om een grote rol aan te gaan nemen en meer en meer mijn missie te doorleven.

- Silvy

Een Quest in de natuur, solo.

Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud en werd in vele culturen en religies toegepast: de natuur als middel om jezelf te verbinden met een groter bewustzijn. Zo werden jongens op weg naar volwassenheid de jungle in gestuurd om terug te komen als man. Daarom breng je tijdens een Solo Quest altijd meerdere uren (alleen) door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat is’. Dit levert vrijwel altijd rust, acceptatie en hernieuwd inzicht op, als individu en als groep.

9F5A0096
solo ireen

De locatie was geweldig. Een uniek gebied, waar ik nog niet eerder geweest was, terwijl ik Nederland al best wel aardig verkend heb in de loop der jaren. Ik merk dat ik nu, na de Quest, als ik buiten ben nog meer geniet dan voorheen van de natuur en me deel voel van het universum.

- Roos

Bedoeling

In een Solo Quest verleg je op een avontuurlijke en persoonlijke manier je eigen grenzen, door uit al je dagelijkse patronen te stappen en stil te staan bij jezelf, in volledige rust en stilte. Zo ontdek je op een dieper niveau wie je bent, wat je verlangt en waar het voor jou echt om gaat. Je leert daarbij gemakkelijker te vertrouwen op je ware aard.

9F5A0103

Voor we ons eigen stekkie mochten opzoeken, deden we met de groep een aantal oefeningen ter voorbereiding, ook dat was fijn.
Ik kende vooraf niemand, zelfs de begeleiders niet. Ik werd op een warme manier welkom geheten door iedereen. Ik voelde mij gewaardeerd en ik kon mijzelf zijn.

- Ageeth
De ervaring was zó anders dan ik dacht. Ik ging er best gespannen in met zorgen over verveling, de nacht, insecten en de warmte en dat ik veel zou moeten ‘verduren’ en dat de uitdaging daar in zat. Maar het bleek juist een fijne, lichte, vrolijke ervaring. Blijkbaar is dat hoe ik me voel als ik ontspannen en stil ben. Dat inzicht pas ik nu toe in mijn dagelijks leven. Ik heb het idee dat ik veel meer kan en dat dingen makkelijker gaan als ik in die ontspannen staat ben.
- Anna
anna

Ga je mee op avontuur?

Hilde Swets van Ruimtehouders en Rijk Smitskamp van Nature Quest begeleiden je graag in deze 2 dagen. Na een voorbereiding met de groep, zoek je een eigen plek in de natuur voor je Solo Quest van 24 uur. Je vast tijdens je Solo. In plaats van eten, neemt je een fles water met citroen en Ahorn siroop mee.

Je verblijft op deze plek zonder telefoon, of boek, op een cirkel van 2,5 meter doorsnee. Je krijgt van ons een ‘tarp’ mee, dat is een zeiltje tegen de zon, regen of wind. Verder heb je een bedje, slaapzak, klamboe, water met sap en natuurlijk je notebook bij je om al je inzichten in te vangen. De ultieme manier van bezinning.

Wij, Hilde en Rijk, dragen zorg voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de intentie van jouw Quest. We zorgen voor een lekkere lunch, stellen de juiste vragen, faciliteren de kampvuurgesprekken, begeleiden de oefeningen en creëren een veilige omgeving. Zodat je helemaal klaar bent voor deze Solo Quest.

We bieden praktische tips over materiaal en locaties om jouw Solo Quest optimaal vorm te geven. We zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Quest.

9F5A0036
diner 2

Ik had nog nooit gevast en ik wil eigenlijk geen “smacht” hebben. Dat we 24 uur lang alleen water én water met ahornsiroop en citroensap dronken was dus een extra avontuur voor mij. Het ging eigenlijk heel natuurlijk en gemakkelijk. Ik ben er daarna mee doorgegaan. Vasten liet me zien dat ik soms eten in mijn mond stop, terwijl ik dat helemaal niet nodig heb. 

- Ageeth

Programma

Voorbereiding

Twee weken voor je Solo Quest ontvang je een mail over hoe je je kunt voorbereiden. Eventuele materialen zijn bij ons te leen (denk aan rugzak, wollen deken).

Dag 1. 
Vanaf 9.30 uur ben je welkom op onze ontmoetingsplek. Rond 10.00 uur starten we met het programma. Deze ochtend staat in het teken van aankomen, kennismaken en klaar maken. We hebben een verdiepend kampvuurgesprek over de intenties van je Solo Quest en de praktische voorbereiding. 

Rond het middaguur ga je je plek zoeken in het bos en start je Solo Quest. Je overnacht ook op deze plek.

Dag 2. 
In de loop van de ochtend rond je je Solo Quest af en komen we als groep weer bij elkaar. We lunchen samen, delen ervaringen en inzichten en maken een vertaling naar ons dagelijkse leven.

9F5A1927
9F5A0109

Ik wil mee … en ik voel een maar

Heel begrijpelijk! We kunnen hele paradoxale gevoelens hebben. Wel willen maar niet durven. Of weten dat iets goed voor je is en het niet doen, omdat …. We vullen deze puntjes vaak in met overtuigingen, angst, of hersenspinsels die ervoor zorgen dat we niet het onbekende in gaan. Prachtig als dit te voorschijn komt. Daar gaat het juist over! Mail of bel mij (Hilde), we hebben vast een verhelderend gesprek waardoor je een beslissing kunt maken of deze Solo Quest iets voor je is.

Ik durf dit avontuur wel aan!

22 en 23 april
Het Kuinerbos, Bant
225 euro ex. btw

We gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Je ontvangt een factuur die je zelf bij je werkgever kunt declareren, mocht je dat willen.
ideal logo
Betaal veilig en snel via iDEAL

Ik durf dit avontuur wel aan!


De datum van de volgende editie is nog niet bekend.

Laat via de knop hieronder je gegevens achter.
We nemen dan contact met je op zodra er meer bekend is over een volgende editie.


We ontmoeten je graag!
Hilde Swets en Rijk Smitskamp

Oud-deelnemers vertellen over hun ervaring met de Solo Quest:

Een Solo Quest is geen survival weekend, al heb ik het wel zo verkocht aan mijn omgeving. Dat leverde namelijk de minste vragen op. Ja, een Solo Quest was voor mij spannend en zwaar, maar het was soms ook vaag en fijn. Het is maar door welke bril je zelf kijkt.
Tijdens de Solo Quest werden mijn belemmerende patronen letterlijk pijnlijk voor me. Normaal los ik dat op met pijnstillers, maar dat ging nu niet. Ik kon het oude patroon daardoor beter verduren en ik kwam tot nieuwe oplossingen. De inzichten die ik kreeg tijdens de Solo Quest helpen mij enorm in het dagelijks leven.
– Silvy

silvy2
roos

Ik heb tijdens de queste weer ervaren hoe het is om volledig te ontspannen, zowel fysiek als mentaal. Ik verlang nu ook vaker naar ontspannen en dit lukt mij ook beter. Terugdenkend aan de solo voel ik me sterk en zelfverzekerd en zelfbewust. De hele ervaring en ook het mantra “dat is ongemak, dat gaat weer over” helpen me nog regelmatig.
– Roos

Ik denk nog elke dag wel eens aan de Solo Quest, dan plopt er iets naar boven. De Quest heeft mij zo veel geleerd, dat valt zo maar niet even op te sommen. Ik heb tijdens de Quest geoefend in het bewust inzetten van alle zintuigen. Normaal bedenk ik veel vanuit mijn hoofd. En een van de belangrijkste inzichten die de Solo Quest mij bracht: Ik kan en durf veel meer dan dat ik zelf altijd denk. Mijn zelfbeeld is veranderd.
– Ageeth

ageeth2
Scroll naar boven
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.
Nieuwsbrief inschrijving