Neem vrijblijvend contact op
Training

Zelfbewust leiderschap voor young professionals

in de context van de maatschappelijke transities van deze tijd

Bekijk de trainingsdata en schrijf je in
Zelfbewust leiderschap in de context van de maatschappelijke transities is een training voor jonge professionals die in hun werk te maken hebben met (complexe) maatschappelijke vraagstukken. Die willen leren hoe ze het meest van betekenis kunnen zijn binnen vraagstukken van vernieuwing en verandering.

De wereld verandert door jouw voorbeeld,
niet door jouw mening

Paulo Coelho

Vol energie zet je je in, want jij wil van betekenis zijn!

Of dat nou is als beleidsmedewerker, adviseur, consultant of (project)leider. Je hebt het idee dat jouw potentie nog niet altijd volledig tot zijn recht komt. Je kan jezelf verliezen of vastzitten in de complexiteit van de maatschappelijke transitie waarin je werkzaam bent. Terwijl je ook gelooft dat het doorbreken van systemen écht mogelijk is. Je kunt het gevoel hebben dat je af en toe ‘maar wat doet’ en vraagt je af hoe je kunt bijdragen aan echte duurzame verandering.
Je verlangt ernaar je eigen potentieel beter te leren kennen en verder te ontwikkelen zodat je echt kunt bijdragen en je keuzes hierin kunt verantwoorden. Nu probeer je nog wel eens te voegen naar wat je denkt dat de organisatie van je vraagt, wat je behoorlijk als trekken en sleuren ervaart. Je wilt immers aan verwachtingen voldoen. Maar je hebt je bedenkingen of wat er in de waan van de dag gebeurt wel echt hetgeen is dat het meest bijdraagt aan de bedoeling. Dat maakt dat je niet altijd voldoening uit je werk haalt. Daar loop je op leeg.

SAMSUNG CSC

Je verlangt naar zingeving en plezier in je werk. Je bent een gepassioneerde professional die vele kansen en mogelijkheden ziet en een breed scala aan thema’s en vraagstukken als een uitdaging ziet. Daartussen kiezen is best moeilijk, want je wil op veel plekken van betekenis zijn.

Kortom, je zou willen dat je je meer ‘in control’ zou voelen en dat je vanuit jouw unieke kwaliteit van betekenis kunt zijn zodat je werk je plezier en voldoening oplevert.
In de training gaan we met deze thema’s aan de slag.

In deze training staat centraal:

De training bouwt zich op rondom de volgende onderwerpen. We starten bij het leren kennen van je authentieke zelf en jouw kompas. De volgende fase staat in het teken van het verdiepen van je leiderschap, zodat je een vernieuwende beweging kunt maken. Tenslotte leggen we de verbinding met de context van de organisatie en jouw positie en invloed daarin.
auke en nynke
DSC 4390
Je werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling: je weet wie je van nature bent en doorbreekt belemmerende patronen. Je onderzoekt je eigen, unieke kwaliteit en gaat aan de slag met jouw maatschappelijke opdracht: waar jij het verschil wilt maken. Je leert keuzes maken die passen bij jouw essentie en bij jouw eigen pad.
Je ontwikkelt je in je leiderschap en leert verantwoordelijkheid te nemen voor waar jij invloed op hebt. Je werkt nooit alleen, dus je ontdekt ook wat jij tegenkomt in de interactie met anderen in een professionele context. Je erkent daarbij het verschil tussen mensen en snapt van waaruit ze bewegen. Je komt erachter hoe jij durft te doen wat onbekend is. Dit helpt je bepalen hoe je vanuit jouw plek in de organisatie invloed kunt uitoefenen en bewegingsruimte kunt creëren om dingen echt anders te doen, waarmee je dienend bent voor jezelf, de organisatie en je maatschappelijke opdracht.

Je leert op verschillende lagen te kijken naar de dynamieken die spelen in het systeem van de organisatie waarin je werkt. Dit helpt je positioneren en geeft inzicht in waar je invloed op hebt en waarop niet. Je leert begrijpen en doorgronden wat er precies gebeurt in een proces van innovatie en transformatie en leert een vernieuwende manier van veranderen kennen waar je zelf beweging kunt creëren in jouw organisatie. Zo weet je impact te maken, met behoud van relatie.

Voor wie?

Wat levert het op?

Opzet

De training bestaat uit vijf inhoudelijke trainingsdagen op een mooie, natuurrijke locatie in Nederland. Tijdens een persoonlijke intake zoeken we samen met jou naar je doelen en verlangens voor deze training. Dit coachende gesprek legt vaak al goed bloot waar jouw eigen thema over gaat, welke patronen er bij jou persoonlijk spelen. Naast de intake krijg je gedurende het traject nog een persoonlijk coachgesprek, zijn er twee intervisiemomenten en kun je mee doen aan de online queste ‘Durft te doen wat onbekend is’.

Kennis is fijn, maar het gaat erom wat je ermee doet. Vaardig worden en het eigen maken vergt oefenen en doen. Uiteraard behandelen we verschillende theorieën, maar altijd verbonden aan jouw handelen. De training is praktisch en praktijkgericht. Je gaat aan de slag met vraagstukken uit je eigen werk en leven, waarbij je oefent, experimenteert en leert.

Data
vrijdag 27 januari 2023
donderdag 9 februari (intervisie)
donderdag 16 maart
donderdag 13 en vrijdag 14 april (tweedaagse)
vrijdag 12 mei (intervisie)
vrijdag 26 mei
donderdag 29 juni
Begeleiders

De training wordt begeleid door Hilde Swets en Anna Reints.

Investering

Omdat we deze training voor het eerst in deze vorm aanbieden, is de investering een pilotprijs. Je kunt deze training eenmalig voor € 1900,- exclusief BTW volgen. Dit is inclusief catering, heerlijke lunches en de locatie-kosten.
Als je ervoor kiest om tijdens de tweedaagse te blijven overnachten, zijn diner, overnachting en ontbijt voor eigen kosten.

Persoonlijk verkennen?

Neem contact met ons op als je wilt bespreken of Zelfbewust leiderschap voor young professionals iets voor je is.

Anna Reints

Anna Reints

anna@ruimtehouders.nl
06 – 53 711 902

Scroll naar top
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.