Neem vrijblijvend contact op

Er is zoveel mogelijk als teamleden elkaar onderling vertrouwen. Een team dat de diversiteit en het aanwezige talent durft in te zetten om cruciale vragen te kraken. Als je ruimte maakt voor creatieve processen, levert dat eigenaarschap, energie en vitaliteit op: cruciale elementen voor een innovatieve cultuur. Stel je eens voor als iedereen z’n of haar volle potentieel gebruikt, wat is er dan mogelijk?

Hilde Swets
Eigenaar & Creative director, trainer en transitiecoach
Check in

Als kind hield ik van de ruimte om op avontuur te gaan, te spelen en nieuwe plekken te ontdekken. Samen hutten bouwen in de tuin, eindeloos kanoën in de grienden en het ritme van de beweging voelen in het water.

Ook nu houd ik ervan nieuwe gebieden te verkennen, te experimenteren, het creatief proces en het echte gesprek. Voorbij de ogenschijnlijke grenzen kijken van organisaties en samen nieuwe vormen van organiseren & experimenteren mogelijk maken. Met aandacht voor details in het hier en nu die het verschil maken. Ik geniet ervan de kracht van mensen zichtbaar te maken en ten volle in te zetten voor het resultaat. Ruimte houden, daar hou ik van.

Lees meer
Roos van der Voort
Director, trainer en transitiecoach
Check in

Ik ben lineair opgeleid: je maakt een plan, de stappen om van A naar B te komen en inventariseert vooraf mogelijke risico’s. En dan voer je stap voor stap uit. Succes verzekerd? Het is maar net wat je beoogt. Als het gaat om de kracht van een team te benutten om tot echt iets nieuws te komen, is echt een andere vorm van leiderschap nodig, zo heb ik ondervonden.

Als manager en trainer fascineert het me hoe je beweging creëert, collectief een mooi idee laat ontstaan en dat ook echt uitvoert. Dit vraagt van mij dat ik schakel en ruimte maak voor operationele, strategische én creatieve processen. Ik weet een proces te faciliteren waarin anderen tot flow kunnen komen. En die kracht, die energie, is onomkeerbaar!

Lees meer
ruimtehouders team hilde van der geld foto
Hilde van der Geld
Trainer en transitiecoach
Check in

Het vermogen om iets nieuws te scheppen bezitten we allemaal. Waarschijnlijk ook de ervaring hoeveel levensenergie daarbij kan vrijkomen, hoeveel plezier, verwondering en ruimte. Tenminste, zo (her)ken ik creativiteit in mijn leven en op de momenten dat ik werk met groepen waarin die creatieve vonk overslaat.

Het vraagt vertrouwen in dat creatieve proces. Het vraagt gebruik te maken van wat aanwezig is in de groep, ruimte te creëren om dat in te brengen en te spelen met beweging en verstilling. Maar ook erbij te blijven ook als het stroef of lastig loopt en het verschil en de spanning op te zoeken.

Als trainer en coach faciliteer ik groepen en organisaties in het doorlopen en doorleven van het creatief proces. Begeleid ik anderen om op eigen-wijze deze processen zelf te ontwerpen en te begeleiden. Zodat het creëren van ruimte voor leren, verandering en innovatie een vanzelfsprekend onderdeel wordt wat we doen en hoe we dat doen.

Lees meer
Anna Reints
Anna Reints
Trainer en coach
Check in

Ruimte houden gaat voor mij over vertrouwen en (mogen) oefenen.

Al vroeg leerde ik van mijn ouders dat, als het me niet meer lukte om te studeren voor een toets op school, ik erop mocht vertrouwen dat ik genoeg wist. Eigenlijk bracht me dit altijd een mooi resultaat: niet zozeer een hoog cijfer, maar dat ik op mijn manier kon leren en voldoende overhield voor ontspanning. Vertrouwen is zo belangrijk voor me, dat het een van mijn kernwaarden is geworden. Ik weet het aan te boren in mezelf, de ander en het (creatief) proces.

En mogen oefenen, of misschien kan ik beter zeggen durven oefenen. Ik ben als (medisch) psycholoog opgeleid met vooral veel kennis en wetenschap. Maar steeds meer realiseer ik me dat je heel veel kunt weten, maar dingen pas echt in beweging komen als je het gaat doen en ervaren. Vaak lukt iets dan niet in een keer en moet je oefenen. Onder begeleiding van een coach of trainer, maar juist ook in je gewone dagelijks leven. ‘Practice what you preach’ vind ik ook zo’n mooie uitspraak. Beoefen waar je voor wilt staan.

Oefenen en vertrouwen dus. Dat brengt mij altijd een waardevolle opbrengst.

Lees meer
ruimtehouders team sanne tolboom
Sanne Tolboom
VA en klantenservice
Check in

Sinds 2019 ondersteun ik het Ruimtehouders team in organisatie, administratie en klantenservice. Ondertussen kijk ik de kunst een beetje af. Tot nu toe zei ik altijd dat ik niet van de creativiteit ben – ik help juist anderen om hun innovatieve ideeën waar te maken. Maar een proces ontwerpen en daarin mezelf en anderen ruimte geven? Dát klinkt heel haalbaar. Misschien ga ik binnenkort dan toch mijn innovatieve, creatieve bron vinden. Voorlopig verzorg ik met heel veel plezier de wat meer technische randvoorwaarden.

Lees meer
ruimtehouders team Roderick Kattenbeld
Roderick Kattenbeld
Vormgever en webdesigner
Check in

Als vormgever heb ik dagelijks te maken met creatieve processen. Waar ik het in het begin vooral moest hebben van ‘eureka momenten’, zoals je die wellicht wel kent, probeer ik mijn creativiteit nu meer als een proces te zien en te gebruiken. Een werkwijze waarin meer structuur is, maar waar nog steeds ruimte is voor dat eureka moment. Dat is tenslotte waar vaak het verschil en unieke ligt.

Samen met mijn partner in crime Niké help ik Ruimtehouders met de vormgeving van materialen en web ontwikkeling. Ruimtehouders en ik gaan ‘way back’ zoals ze dat zeggen. Als één van onze eerste klanten hebben zij ons laten ontdekken hoe gaaf dit vak is.

Lees meer

Met wie we graag samenwerken:

Rijk Smitskamp
Rijk Smitskamp
Check in

Al van jongs af aan ben ik op zoek naar de grenzen van mijn leven. Tijdens mijn vele reizen ontdekte ik dat ik me thuis voel in de natuur. Op zoek naar mijn eigen rust en kracht ben ik gestart met Nature Quest in 2009. Voor mij staat dit symbool voor een mooie mix tussen avontuur, grenzen verleggen, rust en concrete plannen maken. Als professioneel psychosociaal therapeut werk ik zowel met hogeropgeleiden als met kwetsbare groepen uit de maatschappij.

Lees meer
Kees
Kees Boekschoten
Check in

Van jongs af aan ben ik via vallen en opstaan en door professionele ervaring en scholing het belang van gezonde ruimte gaan ontdekken. Het boeit me in de context van werk maar ook in mijn eigen leven hoe wij mensen in vernauwingen terechtkomen en hoe we weer ruimte kunnen zien en ervaren. Daarbij specifiek hoe wij en ik ruimte houden waarin en ontvangen/includeren en ergens vol voor gaan plek hebben, ruimte waarin nieuw perspectief en omgaan met verlies en teleurstellingen plek kunnen krijgen en ruimte waarin de aandacht voor de toekomst verbonden is met het gezonde en vitale vanuit het verleden.

Die ruimte wordt net zoveel bepaald door wat er om ons heen gebeurt als in ieder van ons plaatsvindt. Innerlijke en uiterlijke ruimte werken op elkaar in. Ik geniet er van ruimte te maken en te houden ook op die plekken waar in eerste instantie alleen maar schaarste en krapte lijkt te bestaan. Als begeleider en coach richt ik mij er op dat mensen die ruimte niet alleen mentaal, emotioneel maar ook in hun lichaam en vitaliteit leren ervaren.

Lees meer
Gert-Jan den Adel
Trainer en transitiecoach
06 42 680 295
Mijn verhaal

Als leider heb je een belangrijke rol in het faciliteren van creatieve processen in je organisatie. Innovatietrajecten leveren bij sommige teamleden energie op, bij anderen leidt het tot weerstand. Om in dit veld te blijven staan en de juiste richting te vinden, zijn alle zintuigen nodig. Mentale kracht voor de analyse. Gevoel, intuïtie en instinct om goed waar te nemen wat niet wordt uitgesproken. Hierin ontstaat ruimte om volgende stappen te zien.

Dans is voor mij een waardevolle methode om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Het effect: een grotere openheid en vertrouwen in het team en meer verantwoordelijkheid en bewustzijn voor de eigen positie in het geheel.

Lees meer
Mieke Nauta
Trainer en transitiecoach
06 42 811 487
Mijn verhaal

Binnen en buiten kaders is ruimte om iets nieuws te ontdekken, ermee te spelen en het leren te gebruiken. En ik hou van ruimte! Ruimte om te verkennen waarin we van elkaar verschillen. Wat ieders talent is. Hoe we dit talent in organisaties kunnen inzetten om tot gezonde en betere resultaten te komen.

Dat doe ik vanuit verschillende plekken: als ondernemer, opleider en toezichthouder. Met energie, gedrevenheid en relativeringsvermogen.

Als je op zoek bent naar ruimte, dan kom je onherroepelijk grenzen tegen. Hoe zorg je dan samen voor balans? Met deze vraag speel ik al mijn hele leven. En elke keer ontdek ik weer iets nieuws.

Lees meer
Scroll naar top
Inspiratie in jouw inbox
Mogen we je een inzicht sturen? (max 1x per maand)
We spammen je niet, houden we zelf ook niet van.