Er is zoveel mogelijk als een team elkaar onderling vertrouwt. Een team dat de diversiteit en het aanwezige talent durft in te zetten om cruciale vragen te kraken. Als we voor creativiteit ruimte maken binnen organisaties, levert dat eigenaarschap, energie en vitaliteit op. Wat wordt er mogelijk als we ons volle vermogen werkelijk inzetten?

Hilde Swets

|hilde@ruimtehouders.nl| 06 24 144 055

Als kind hield ik van de ruimte om op avontuur te gaan, te spelen en nieuwe plekken te ontdekken. Samen hutten bouwen in de tuin, eindeloos kanoën in de grienden en het ritme van de beweging voelen in het water. Later leerde ik de fragmentatie kennen, scheiding & verschil.

Ook nu houd ik ervan nieuwe gebieden te verkennen, te experimenteren, het creatief proces en de oprechte ontmoeting. Voorbij de ogenschijnlijke grenzen kijken van organisaties en samen nieuwe vormen van organiseren & experimenteren mogelijk maken. Met aandacht voor details in het hier en nu die het verschil maken. Ik geniet ervan de kracht van mensen zichtbaar te maken en ten volle in te zetten voor het resultaat. Ruimte houden, daar hou ik van.

Mieke Nauta

|mieke@ruimtehouders.nl | 06 42 811 487

Binnen en buiten kaders is ruimte om iets nieuws te ontdekken, ermee te spelen en het leren te gebruiken. En ik hou van ruimte! Ruimte om te verkennen waarin we van elkaar verschillen. Wat ieders talent is. Hoe we dit talent in organisaties kunnen inzetten om tot gezonde en betere resultaten te komen.

Dat doe ik vanuit verschillende plekken: als ondernemer, opleider en toezichthouder. Met energie, gedrevenheid en relativeringsvermogen.

Als je op zoek bent naar ruimte, dan kom je onherroepelijk grenzen tegen. Hoe zorg je dan samen voor balans? Met deze vraag speel ik al mijn hele leven. En elke keer ontdek ik weer iets nieuws.

Met wie we graag werken

Roos van der Voort

Onderwijsmanager Teammaster Transitie in Onderwijs met Technologie (3TO)
Manager Centrum voor onderwijs en Innovatie

Ik ben lineair opgeleid: je maakt een plan, de stappen om van A naar B te komen en inventariseert vooraf mogelijke risico’s. En dan voer je stap voor stap uit. Succes verzekerd? Het is maar net wat je beoogt. Als het gaat om de kracht van een team te benutten om tot echt iets nieuws te komen, is echt een andere vorm van leiderschap nodig, zo heb ik ondervonden.
Als manager en trainer fascineert het me hoe je beweging creëert, collectief een mooi idee laat ontstaan en dat ook echt uitvoert. Dit vraagt van mij dat ik schakel en ruimte maak voor operationele, strategische én creatieve processen. Ik weet een proces te faciliteren waarin anderen tot flow kunnen komen. En die kracht, die energie, is onomkeerbaar!

Lees meer

Gert-Jan den Adel

Interimmanager, leiderschapstrainer en dansdocent

Als leider heb je een belangrijke rol in het faciliteren van creatieve processen in je organisatie. Innovatietrajecten leveren bij sommige teamleden energie op, bij anderen leidt het tot weerstand. Om in dit veld te blijven staan en de juiste richting te vinden, zijn alle zintuigen nodig. Mentale kracht voor de analyse. Gevoel, intuïtie en instinct om goed waar te nemen wat niet wordt uitgesproken. Hierin ontstaat ruimte om volgende stappen te zien.
Dans is voor mij een waardevolle methode om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Het effect: een grotere openheid en vertrouwen in het team en meer verantwoordelijkheid en bewustzijn voor de eigen positie in het geheel.

Lees meer

Ingrid Westra

Ik ben lineair opgeleid: je maakt een plan, de stappen om van A naar B te komen en inventariseert vooraf mogelijke risico’s. En dan voer je stap voor stap uit. Succes verzekerd? Het is maar net wat je beoogt. Als het gaat om de kracht van een team te benutten om tot echt iets nieuws te komen, is echt een andere vorm van leiderschap nodig, zo heb ik ondervonden.
Als manager en trainer fascineert het me hoe je beweging creëert, collectief een mooi idee laat ontstaan en dat ook echt uitvoert. Dit vraagt van mij dat ik schakel en ruimte maak voor operationele, strategische én creatieve processen. Ik weet een proces te faciliteren waarin anderen tot flow kunnen komen. En die kracht, die energie, is onomkeerbaar!

Lees meer